Toneelstudio Gloriant te gast op Kerstboomverbranding

LINKEROEVER. Zaterdag 9 januari vindt op het Frederik Van Eedenplein de jaarlijkse kerstboom verbranding plaats. De bekende Toneelstudio Gloriant is van de partij, niet met een toneelstuk maar wel met ‘Tomatensoep met balletjes’ Die zal worden verkocht aan een zeer democratische prijs. De kerstboomverbranding is een heel groots gebeuren dat van 17u tot rond 23u duurt. Er zullen heel wat kraampjes staan.


Van 17u30 tot 20u30 zal ook de reizende kunstkamer op Linkeroever zijn naar aanleiding van de tentoonstelling 'Kamers vol kunst'. Eddy en Xavier Ryckaert, twee sympathieke broers uit het Antwerpse, doen de laatste tijd niet anders dan pronken! Xavier, de kapitaalkrachtigste van de twee, is immers zot van kunst en steekt er al z’n geld in. Hij verzamelde de afgelopen decennia een uitgebreide collectie.

Het duo stelt tegenwoordig op verschillende plaatsen in Antwerpen de collectie van Xavier in al haar grandeur tentoon. Xavier is immers gebeten door de microbe van de kunstkamer en de Antwerpse verzamelaar uit de 17de eeuw. Zijn ambitie is dan ook gedreven: de geschiedenis ingaan als de grootste Antwerpse verzamelaar aller tijden... Het levenswerk van Eddy en Xavier Ryckaert is dus zaterdag op Linkeroever te zien. (R.D.)

 

 

Lees ook:

LINKEROEVER. De aangekondigde voorstellingen van 'Chinese Koffie' in februari 2010 kunnen wegens omstandigheden helaas niet doorgaan. De toneelliefhebbers worden wel op de hoogte gehouden en...