Met de auto naar de Dulpop

BAZEL. Soms zeggen beelden meer dan vele volzinnen. Dat stelden we ook vast toen we deze week naar de sporthal in Bazel bolden. Om daar te geraken moest wel een speciaal traject afgelegd worden want de werken aan het overstromingsgebied sloten de gewone toegang compleet af.

Wij dan maar de Kemphoekstraat in omdat gele wegwijzertjes meldde welk richting men moest volgen voor 'Dulpop'. Hier is het verslag.

Image

Een eerste leukerdje was een slalom tussen nadarafsluitingen waarvan er een paar schots en scheef stonden. De nachtlampen bengelden er voorbeeldig aan.

 

Image

De weg werd slechter en in de verte doemden de potpolderwerken op. Maar het kon niet liegen, het gele bord met zwarte letters en pijl, wees de sporthal aan. Oei oei oei, moeten wij daar rechts die zandweg in? We reden geen 5 per uur want we wilden toch voorkomen dat onze wagen een modderbad zou nemen. Maar het bleek wel speciale zwarte grond te zijn zodat we verder onze kans gingen.

 

Image

We namen de bocht maar snel zetten we de wagen in 'achteruit' want een tractor met een aanhangwagen vol zand kwam er aan. Een smalle zandweg en toch verkeer in dubbele richting. We wisten nu ook dat sporters die in sporthal de Dulpop moesten zijn, moed en zelfopoffering moeten bezitten. En wat als het eens een paar uren regent?

(Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

De luchtdraaghal of 'Den Ballon' zal later worden afgebroken. De vraag is ook hoelang die nog overeind zal blijven. En eens plat is zijn leven voorbij!KRUIBEKE. Kruibeke heeft nood aan...