Eerste film Wim De Caluwé zondag in première

SINT-NIKLAAS. Morgen, zondag 2 mei, gaat in het Koetshuis te Sint-Niklaas de eerste langspeelfilm van de Sint-Niklase cineast Wim De Caluwe, 'Het Avonduur', in première. De film wordt ingeleid door ‘Benidorm Bastard’ Marcel Van Brussel. Na afloop wordt in de toren van het Koetshuis een permanente kunstintegratie van Hans Weyers onthuld.

'Het Avonduur' van Wim De Caluwé gaat om 16 uur in première in het Koetshuis aan de Regentiestraat tussen de nummers 9 en 11 te Sint-Niklaas. De film werd vorig jaar geselecteerd voor 'Coming People' in het SMAK en gaat over een alleenstaande man, Eduard, op het Vlaamse platteland. Hij beseft dat niets meer is wat het ooit leek te zijn en dwaalt als een Don Quichote tussen fantasie en realiteit in de hoop het verleden te heroveren. Eduard wordt vertolkt door Marcel Van Brussel, die ook te zien is in de televisieserie 'Benidorm Bastards'.

Na de film wordt de permanente kunstintegratie door Hans Weyers ingehuldigd.

De toegang is gratis voor WARP-leden en kost 2 euro voor niet-leden. (mb)

info: warp-art.be

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Vanaf 13 april loopt gedurende vijf weken de vijfde editie van het kunstenparcours Coup de Ville in het centrum van Sint-Niklaas. Verspreid over negen locaties zijn er...

KRUIBEKE/LOKEREN/SINT-NIKLAAS. De Provincie Oost-Vlaanderen trekt dit jaar 75 duizend euro uit waarmee 14 toeristische evenementen ondersteund zullen worden, waarvan vijf in het Waasland. 

SINT-NIKLAAS. Op 17 mei organiseert vzw WARP of Wase ARtistieke Projecten of Waasland ARt Projects in de SBE-fabrieksruimte, Slachthuisstraat 69 aan de achterzijde NMBS -station een portfoliodag met...