Voetbalploeg Koninklijk Atheneum weer Belgisch kampioen

BEVEREN. Nadat het eerst de Topsportschool uit Genk uitschakelde is de voetbalploeg van het K.A. Beveren nu Belgisch kampioen geworden door in Blegny de schoolvoetbalfinale tegen IPES Seraing te winnen en dat na het nemen van strafschoppen. Na afloop van de prij stond het immers op 1-1. Het deed ons terugdenken aan twee jaar geleden toen het K.A.ook in Bonheiden de wedstrijd op penalty’s won na een bloedstollende confrontatie en er de titel pakte. Een titel die meteen goed is om in de paasvakantie deel te mogen nemen aan het WK in Turkije. 

Seraing, met ondermeer enkele jeugd Rode Duivels en vele Standardspelers, kwam op het halfuur verdiend op voorsprong toen een licht toegekende vrijschop aan de verste paal werd binnengekopt: 1-0 en dat was meteen ook de ruststand.
 
Na de koffie kwamen de Waaslanders meer aan voetballen toe en dat resulteerde na een kwartier in licht overwicht. Seraing plooide meer en meer terug en drie minuten voor tijd kopte Kabba Cham Modou het KA opnieuw naar de penalty’s. Het was Jordan Botaka die als zevende strafschopnemer zijn team via 6-7 naar het WK in Turkije schoot. KA Beveren is dus voor de tweede maal op rij Belgisch kampioen en mag naar het Wereldkampioenschap ISF in Antalya.
Vooral het feit dat de school tweekeer na elkaar naar een wereldkampioenschap mag gaan, is een unieke prestatie.
 
De spelers: Jordi De Jonghe (4TLO1), Sam Gijsbrechts (4WET), Kabba Cham Modou (3TLO2), Vasil Serafimov (4TLO1), Lerbi Torfs (5TLO1), Gregory Clapdorp (4TLO1), Robbe De Witte (3TLO2) , Miguel Dos Santos (4KA), Ahmed Miher (4EC), Emmanuel Osayande Iyamu (4WET), Kevin Muepu (4HA), Niccola Smet (4TLO1), Zdravko Serafimov (3TLO2), Yannick Cathoir (4TLO1), Yuran Da Cunya (1A4), Jordan Botaka Rolly (3EC).
Waren gekwetst: Roy Bultheel (3TLO2), Pieter Vervaet (5TLO1), Ken Jacobs (5WEWI)

De ploeg wordt getraind door David Penneman, Stijn De Rudder en David De Bock. (Rolf Duchamps)