Geen snelle overwinning voor Svelta

SINT-NIKLAAS. De spelers van voetbalploeg Svelta Melsele stonden gisteren, zondag 15 februari, op het veld van WB Sint-Niklaas. Svelta, met 27 punten op de 9de plaats na 21 speeldagen, weet wat voor tegenstander ze op het veld krijgt. Op 12 oktober 2008 gingen de Melselenaren nog met 0-2 onderuit door WB Sint-Niklaas.

In de eerste helft valt geen doelpunt, al waren er wel een aantal pogingen. De eerste bal tussen de palen is een vrije trap voor WB Sint-Niklaas die door Guy Van Hese op doelman Lieven Somers strandt. Pieter Vergauwen dient van antwoord: hij rukt op via de flank maar trapt over. Op het kwartier heeft Davy Vincke een goed schot tussen de palen maar de afstand was te ver om echt gevaarlijk te zijn. Een schotje van Davy Van Den Nieuwenbriel wordt in extremis nog afgeblokt. Een fout op Stijn Vinck voor de grote rechthoek wordt bestraft met een vrije trap die te scherp door hem wordt aangesneden. Heel opportunistisch is het schot van Jens Pauwels. De bal gaat over in de 26ste minuut. Een gele kaart voor protest is het loon voor Bo Bral. Bijna kan Davy Van Den Nieuwenbriel profiteren van balverlies in de lokale defensie. Hij besluit net naast de paal. Een vrije trap van Stijn Vinck strandt in de muur. Ook Mathias Smet gaat in het boekje van de reff met een gele kaart voor de foute tackle. In de slotfase van de eerste helft mogen beide ploegen nog aandringen. Bij Melsele kopt Davy Van Den Nieuwenbriel net naast op aangeven van Pieter Vergauwen. Mathias Smet probeert het (alweer) van te ver en Lieven Somers kan makkelijk pakken. Ruststand: 0-0.

In de twee helft werden de supporters op beter voetbal getrakteerd. In de eerste minuten kopt Stijn Vinck een voorzet van Glenn Van Haecht naast doel. In de 4de minuut doet Vinck een prima voorzet van Wouter Kersschot in het niets verdwijnen. Davy Van Den Nieuwenbriel veinst de 16 binnen te gaan en wordt gepakt. De vrije trap gaat onhoudbaar binnen. Pieter Vergauwen zet na 10 minuten de 0-1 op het scorebord. Acht minuten later verdubbelt Wouter Kersschot de score: 0-2. Bij de thuisploeg grijpt Jan Van Acker in en brengt met Jan Van Lijsebetten meer aanvalsgeweld in de ploeg. Mathias Smet gaat naar de kant. Joran De Waegeneer krijgt geel voor mekkeren in de 31ste minuut. Goede mogelijkheid is er nog voor Vincent Kiekeman. Hij kopt een vrije trap maar net naast. Wouter Kersschot krijgt nog geel in de 39ste minuut voor het foutief stoppen van de tegenaanval. WB Sinbt-Niklaas voert in de 41ste minuut een dubbele wissel door: aanvoerder Guy Van Hese en Jens Pauwels gaan naar de kant. Twee minuten later wisselt Svelta-trainer Ivan De Laet Wouter Kersschot voor Mathias Keymolen. Pieter Weyn komt wat later voor Davy Van Den Nieuwenbriel. Ook Pieter Vergauwen krijgt een applausvervanging en mag in blessuretijd naar de kant ten voordele van Sam Pauwels. Als het verlossende eindsignaal weerklinkt, beseffen de Sveltaspelers dat ze de knokpartij gewonnen hebben en drie punten meenemen naar Melsele. (gh/mb)