Verbroedering terug leider in derde provinciale na winst tegen K. Schelle

ZWIJNDRECHT. Vrebroedering won zondag de partij aan huis tegen K. Schelle met 3-1. Er was heel wat volk aan de Kerkenkouter in Zwijndrecht.  Schelle begon het gevaarlijkst aan de wedstrijd en 3e doelman Lepage moest tussenbeide komen op een doorsteek pass van Peeters.

Zwijndrecht was voor het eerst gevaarlijk in de 20e minuut.  De bezoekende doelman Burms moest alles uit de kast halen om een kopbal van Lars De Smet uit zijn goal te ranselen. Voor de rest veel middenveldspel met enkele afstandsschoten.  Zo werd een schot van El Makrini gepareerd door thuisdoelman Lepage en het schot van topschutter De Troetsel van Schelle ging naast. Zwijndrecht kreeg nog een kans op vrijschop, maar Mamusha mikte net naast. Een logische 0-0 was dan ook de ruststand.

Verbroedering kwam heel wat agressiever uit de kleedkamer. De eerste kans was meteen raak.  Een voorzet van De Coster vloog over doelman Burms binnen (1-0 in de 49e minuut).  Schelle gaf zich niet gewonnen en op vrijschop (54e) maakte Peeters er 1-1 van.

Het sein voor Verbroedering om een tandje bij te steken, was gegeven. Dit loonde al vijf minuten later.  Lars De Smet tikte zijn 26e   van het seizoen binnen 2-1.  Schelle begaf en het was Zwijndrecht dat 3-1 maakte.  Een voorzet van De Smet werd binnengekopt door Kuyt.

De wedstrijd bloedde dood en Zwijndrecht won verdiend.  Door het verlies van Rochus Deurne, springt Verbroedering terug naar de 1e plaats. Volgende week volgt dan de topper op het 2e geklasseerde Verbroedering Hemiksem.(r.d.)