SK Gerda is klaar voor de toekomst en wordt FC Gerda Waasland

SINT-NIKLAAS. Er is eindelijk duidelijkheid over het lot van de Sint-Niklase voetbalclub SK Gerda. Nadat voorzitter Nancy Van Puyvelde enkele weken geleden bekend had gemaakt te willen stoppen aan het einde van het seizoen, gonsde het van de geruchten. De geruchten dat de hele club zou stoppen, werden versterkt omdat naast Van Puyvelde ook enkele andere bestuursleden hadden aangegeven de club te willen verlaten. Nu is bekend dat er een nieuwe voorzitter is gevonden: zakenman Ibrahim Akbulut. 

Samen met een nieuw bestuur maakt de nieuwe voorzitter volop toekomstplannen voor de club. Voor de naam van het nieuwe Gerda wordt teruggegrepen naar het FC Gerda met Waasland als toevoeging. Dat moet de Wase verankering benadrukken.  Het nieuwe bestuur wil ook werk maken van een verbetering van de accomodatie en zal een renovatiedossier indienen bij de stad Sint-Niklaas. 

FC Gerda werd in 1938 opgericht en werd op 31 mei 2002 ontbonden, waarna SK Gerda werd opgericht. Nu keert de club terug naar de roots als FC Gerda Waasland. (mb)