Verbroedering Zwijndrecht nam op Maccabi een goede start

ZWIJNDRECHT. Ook al speelde Verbroedering  op KSC Maccabi maar 1-1 gelijk, het kan zeker een goede start genoemd worden want vergeten we niet dat de Antwerpenaars uit 2de degradeerden. Toch had Zwijndrecht het in de eerste helft zeker niet gemakkelijk.

De thuisploeg begon furieus en drukte Zwijndrecht gedurende 20 minuten op eigen helft, gelukkig zonder echt veel doelkansen te krijgen. Al snel pakte Nico Duym de gele kaart wegens handspel. In de 18e minuut kreeg KSC Maccabi de kans om op voorsprong te komen via Wesley Van der Put, maar hij kon de doorsteekbal niet afronden. Na een halfuur nam de druk van de thuisploeg af en kon Verbroedering even op adem komen, en ongeschonden de rust halen. Ruststand 0-0.

De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld. KSC Maccabi kwam niet meer zo hevig door en Verbroedering nam stilaan het heft in handen.  Zo belandde in de 53e minuut een bal van de bezoekers op de lat via een vrijschop van Tim Verhulst. Maccabi ging potiger spelen en had nu diverse fouten nodig om het ontketende Verbroedering af te stoppen.  Dit resulteerde in vele gele kaarten.

In de 69e minuut gebeurde waar heel Verbroedering al weken van droomde.  Zwijndrecht kwam op voorsprong via Lars De Smet.  Een fantastische combinatie waarbij de bal op rechts kwam, en waarbij Bert Claes de bal perfect voorzette naar Lars die aan de 2e paal kon inschuiven. Spijtig genoeg kon Verbroedering niet lang profiteren van deze voorsprong. 4 minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht.  Na een corner raakte de bal diverse benen van spelers, waarna Jurgen Heirman de klutsbal in doel verlengde 1-1.

Weer kwam de thuisploeg opzetten en De Souza Santos raakte de lat, waarna Dos Santos de bal binnentikte maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd liep al naar zijn einde toen in de 89e minuut Nico Duym tegen zijn tweede gele kaart aankeek toen hij een aanvaller op weg naar doel neerhaalde.  Deze ervaren laatste man zal volgende week tegen topploeg KFC Volharding Wintam vanuit de tribune moeten toekijken.

Al bij al een billijk resultaat en een goede start voor Verbroedering, nieuwkomer in derde.(Rolf Duchamps)

ZWIJNDRECHT. Verbroedering heeft zich op vijf jaar tijd uitgebouwd tot een voetbalploeg die op sportief vlak in de gemeente wat te betekenen heeft. We overlopen het gebeuren in de voorbije...

Voorzitter Peter Verhulst, stichter van Verbroedering Zwijndrecht, wil na de titel vorig seizoen, dat de ploeg zich in 3de provinciale handhaaft.ZWIJNDRECHT. Verbroedering heeft de eerste wedstrijd...