Derde provincialer Verbroedering Zwijndrecht sportief sterk geheel

ZWIJNDRECHT. Verbroedering heeft zich op vijf jaar tijd uitgebouwd tot een voetbalploeg die op sportief vlak in de gemeente wat te betekenen heeft. We overlopen het gebeuren in de voorbije voorberereidingsperiode.

 

Op de transfermarkt was er ook heel wat beweging. Zo zijn er spelers die Verbroedering hebben verlaten:
Curt Vercauteren ging naar Sporting Burcht, Robert Cloostermans naar W.S. Meerdonk, Faissal Sebaoui en dat geldt ook voor Joeri De Pauw en Kenny Van Hoylandt.

 

Zijn de rangen van Verbroedering komen vervoegen: Sven Van Haute  van SK Wilrijk maar daarvoor ook al Sparta & Belgica Edegem, Arben Mamusha van SK Wilrijk maar vroeger ook Sparta & Belgica Edegem, Skhelkim Gashi van SK Wilrijk en vroeger ook al bij Sparta zaliger gedachtenis, Steve De Coster van Maccabi en daar voor ook nog bij Sint-Anneke, Yvan Letschert van Sporting Burcht en daarvoor ook lid geweest van FC Nieuwkerken, Kennie Bettens als vrije speler, Werner Van der Schoot was vrij  n maar ooit was hij nog keeper bij Sparta,  Steven Cuyt speelde bij Oxaco in het Katholiek Sportverbond net als Bert Claes.


Marco Lesire ook vrij binnen gekomen maar was er het 1ste jaar wel al eens bij als keeper, ging dan bij Sporting Burcht en bij De Snijrs spelen.

 

het trainerskorps


Verbroedering is eigenlijk op vrij korte tijd gegroeid naar een vereniging met grote inhoud. Niet minder dan 16 ploegen worden in competitie gebracht. Plus nog eens een veteranenelftal wat eigenlijk neerkomt op 17 ploegen van Verbroedering Zwijndrecht. En dat betekent ook dat elke ploeg een trainer moet hebben behalve de veteranen.

 En zeggen dat werd gestart met amper drie ploegen: het eerste elftal een reservenploeg en nog één voor scholieren.Dat er nu al 16 zijn getuigt van aanpak, van een grenzeloze wil om hogerop te geraken maar ook om de jeugd alle kansen te geven in het voetbal.

 

Zetten we nu het trainerskorps eens op een rij. Er zijn 25 mensen bij betrokken. Voor de seniors is het Kris Penen die het eerste elftal onder zijn hoede heeft en al aan zijn 5de seizoen bezig is. Hij woont in Zwijndrecht.
Mon Pelgrims traint de Reserven A al voor het 2de seizoen, Jan Meulenaere de reserven B, Patrick Moens de Juniors.

En Koen Van Hauteghem is de doelmannentrainer en hoort al 4 jaar bij Verbroedering, hij stopte al eens een jaar maar keerde terug.

 

Een belangrijke plaats is er ook voor twee personen van wie hun taak, absoluut niet mag worden onderschat en die aan de club toch een dimensie meer geven. Dat zijn de vaste kinesist Jan Heynen, die regelmatig langs komt en de spelers aldus begeleidt.


En dan is er nu ook voor het eerst een vaste verzorger, een 'soigneur' zoals dat zo mooi in ’t Vlaams klinkt. Dat wordt nu Antoine Ryckaert die met een grote bagage ondervinding bij de wielrenners, de spelers de soepele spieren zal kunnen bezorgen. Onderschat het niet, want wat denk je waarom de coureurs een soigneur hebben? Dat is niet om hun benen mooi te laten glimmen!

 

Verder zijn er ook heel wat jeugdtrainers met Danny Heyrman (scholieren), Gert Deheusch en Wim Van Aert (knapen), Raf Van Os en Erik Van Hees (miniemen A&B), Fons Spiloes en Pros Van Broeck (Preminiemen A), Ernest Braem (preminiemen B), Alkoubai El Mustapha en Yves Braem (preminiemen C), Chris Verhelst en Nick Caeyzele (duiveltjes A), Johan Verhaert (duiveltjes B), Bert Heyrman (duiveltjes C) en Bjorn De Block en Zoran Meyntjens (duiveltjes D) De doelmannen van de jeugdploegen krijgen training van Richard Amssoms.


Franki Van de Velde neemt de belangrijke taak op zich van Jeugdcoördinator  maar heeft als mede-coördinatoren : Kris Van den Broeck en Jan Verhulst. Met een ervaringrijke Franky Van de Velde, zit Verbroedering goed om de doorstroming onder de jeugd te verzekeren en het geheel van de jeugd op één lijn te brengen. We weten dat het een zekere prioriteit is bij de stichters Peter Verhulst en Gilbert Van Outrive dat de eigen jeugd niet verwaarloosd mag worden.
 
Terloops gezegd, Verbroedering werkt samen met de jeugdafdeling van KSK Beveren en uitwisselingen onderling zijn mogelijk zodat een opvallend element van Zwijndrecht naar KSK kan maar andersom is ook mogelijk: van KSK naar ZW

 

de kern

 

Image
De kern van Verbroedering Zwijndrecht die het in derde provinciale zal moeten waarmaken.


De man die de kern goed in handen heeft is trainer Kris Penen. Hij heeft van bij het begin de ganse evolutie van Verbroedering meegemaakt en weet waar zijn team nu staat. Zijn spelerselementen zijn:
• Najim Aïssa  is 2de jaar hier en speelde nog bij Waaslanda en Luchtbalboys.
• Steve De Coster, verdediger, komt van Maccabi.
• Frederik De Schrijver, flankspeler, speelde nog bij Waaslandia en Kruibeke en begint aan 3de seizoen.
• Lars De Smet begon bij Sint-Anneke, speelde nog in 1ste ploeg van KSK Beveren en  kwam uit voor Berchem, Racing Lebbeke en Kruibeke. Hij is een echte spits.
• Davy Duerinck, de keeper, speelde nog bij Sparta, Waaslandia en St-Anneke maar nu 3de seizoen bij Verbroedering.
• Nico Duym, de laatste man, ooit bij  Sparta en SK Wilrijk maar nu 2de seizoen bij Verbroedering.
• Jimmy Gashi, flankspeler middenveld, komt van SK Wilrijk.
• Ben Hellemans is een jeugdproduct die nu als verdeiger alle kansen moet krijgen.
• Tim Janssens, middenvelder, speelde nog bij Waaslandia en begint aan zijn 5de seizoen
• Nico Maes, verdediger, was bij Sparta en dan Waaslandia, Svelta Melsele en SK Wilrijk. Zat vorig jaar in de kampioenenploeg.
• Ben Mamusha, aanvaller, speelde bij Unon Hoei, dan bij Sparta, Belgica Edegem en SK Wilrijk waar hij nu van over is gekomen. Hij is nog gekwetst.
• Sven Martens is de zoon van Ronny Martens die zich na zijn loopbaan bij KSK Beveren, in de gemeente is blijven plakken. Zo vader zo zoon, hij si een spits.
• Frits Petit, aanvaller, kreeg nog een opleiding bij KSK Bev en sedert 1ste seizoen bij Verbroedering.
• Koen Van Cauteren is sedert 1ste jaar verbonden bij de club als verdediger, maar is nu niet beschikbaar omdat hij op wereldreis is.
• Jonas Van de Velde die ook nog bij Sparta begon en nu als verdediger en laatste man werkt.
• Werner Van der Schoot ooit bij Sparta en speelde in Liefhebbersvoetbal als doelman.
• Patrick Van Goey van in 1ste jaar er bij als een eigen Zwijndrechts jeugdproduct in de verdediging.  Kende al bijzonder veel tegenslagen door kwetsuren maar dit seizoen kondigt zich toch heel goed aan.
• Johan Van Gremberghe is ook een ex –Spartaan maar is er van bij de start ook bij om Verbroedering op de voetbalkaart te zetten . Hij is nu kapitein en zijn werkterrein ligt in het middenveld.
• Sven Van Haute ook middenvelder, is ex-Sparta en speelde dan bij Belgica Edegem en bij SK Wilrijk waar hij nu is van over gekomen.
• Tim Verhulst speelde nog bij WS Meerdonk maar begint nu als middenvelder aan het 4de seizoen bij Verbroedering. 

 

Tenslotte komen ook  nog enkele namen in aanmerking die aanvankelijk in de B-kern hoorden maar ook in de A hun kans kunnen gaan: Bert Claes en Steven Cuyt die van Oxaco overkwamen en dan zijn er nog twee jongens die bij het opkomend jeugdtalent mogen of beter gezegd, moeten genomen worden. Ze staan volgens voorzitter Verhulst met 'hun neus aan de deur': Frederik Crassaerts en  Jordy Van de Perre.

 

In de B-kern zitten ook nog Kennie Bettens, Bjorn De Block, Tom De Langhe, Kevin De Soomer, Michel lepage, Yvan Letschert, Yarni  en Zoran Meyntjens, Thomas Santon, Stefan Staes, Stijn Van Briel, Lennert Van Goethem en Stefan Van Leugenhaege.

 

Het eerste elftal haalde in de eerste wedstrijd een punt weg op Maccabi. De tweede speeldag, op zondag 7 september, speelt Verbroedering dan voor de eerste keer thuis tegen Wintam dat toch de eindronde in 3de speelde en op zondag 14 september komt de derby er aan op het veld van Sparta Linkeroever. Dat wordt nog wel wat. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Ook al speelde Verbroedering  op KSC Maccabi maar 1-1 gelijk, het kan zeker een goede start genoemd worden want vergeten we niet dat de Antwerpenaars uit 2de degradeerden. Toch had...

Voorzitter Peter Verhulst, stichter van Verbroedering Zwijndrecht, wil na de titel vorig seizoen, dat de ploeg zich in 3de provinciale handhaaft.ZWIJNDRECHT. Verbroedering heeft de eerste wedstrijd...