Knappe zege voor Dave De Wolf op tweede avond Biljartkampioenschap

BURCHT. De tweede speelavond voor ‘Het kampioenschap van Burcht’ bracht drie partijen in De Wachtzaal. Voor de vierde stond de topspeler Johan Van Havenbergh (naar 150) wel klaar maar zijn tegenstander Herwig Jonckers moest gedwongen forfait geven. Toch werd het weer een sfeervolle avond Burcht als ‘biljartgemeente’ typeerde.

Jos Van den Bosch (34) opende tegen dame Lenny Poppe (27). Jos begon in de 3b met zijn opgang met heel fijne caramboles in een serie van 7. Het leek allemaal heel vlot te gaan : kijken, spelen, scoren en zo ontstond in de 5b een serie van 10 en het ware het niet dat een gekke counter hem hinderde, ’t zouden er meer dan 10 geweest zijn. Het was 18-3.
Lenny miste veel maar bleef het wel proberen. Maar toch is de weg van het biljart lang. Na zijn reeks van 10 zat Jos plots in een doolhof: 3 punten uit 9 beurten. Ondertussen oogstte Lenny zowaar applaus voor het geleverde spel zoals in de 13b met 3 en in de 19b met 4 treffers. Het stond dan 26-17.
Jos Van den Bosch moest regelmatig ook wat pech ondergaan maar toch was vanaf de 20b het vet van de soep. Het was met veel blijdschap dat we keken naar een mooi nummer dat werd opgevoerd. Jos kon in de 24b uit spelen maar miste jammerlijk zodat alle blijdschap weer weg was. Maar om alles weer goed te maken speelde hij in de 25b in schoonheid uit met een schitterende drieband. Dan toch nog eens wat blijdschap. Uitslag: 34-21 (van de 27)

Met Willy De Vleeschouwer (66) en Gilbert De Vriendt (52) stonden twee goede spelers aan de biljarttafel. Goed begonnen: Willy met 6 in de 1ste beurt en Gilbert met een topreeks van12 (2b).Gilbert spande zich in om de ballen bij elkaar te krijgen maar zonder veel succes maar de 4 (4b) waren toch mee genomen. Willy Verschueren legde ze in de 7b en 8b wel op een klein driehoekje maar puurde er echt te weinig uit: 4 en 3.
In die 8b kende De Vriendt een vlot spel en sloot een serie met 9 af na een onverwachte misser. : 17-27 was de stand. Hierna werd het voor de twee degelijke spelers op duizendsten van millimeters missen maar daardoor ook geen caramboles. Na de 10b lukte De Vleeschouwer eigenlijk niks meer en kon alleen blijven bogen op die 6 van de openingsbeurt.
Wie bij de toeschouwers uit was op eens hoge serie, bleef op zijn honger zitten. Tenzij ze al akkoord waren met de 4 van Gilbert in de 16b en 17b. Toen hij dan in de 19b er 7 aflegde stond hij op 4p van het einde.Na 21b was het uit bij: 38 (van de 66)-52.

Willy Meersman (25) stond tegenover een allerbest spelende Dave D Wolf (29) die er een blitz-start bij haalde en tot 0-8 uitliep. Willy Meersman bracht er niets van terecht en Dave deed het zoveel te beter.. Na de 4 in de 8b was hij al over de helft van het totaal. Meersman lmegde ze een paar keer als gesneden brood klaar voor Dave en die maakte dan dankbaar gebruik van het aanbod. In de 12b lukte hij een serie van 8 en de boeken gingen definitief dicht voor Willy Meersman: 4-27. In de 14b was ’t spel gedaan bij 6 (van de 25)-29. Verdiende zege van Dave De Wolf na een schitterende en vooral vlotte partij.

speelkalender

Komende vrijdag zit het kampioenschap op volle snelheid want er wordt dan gespeeld in vier verschillende lokalen. Alle matchen beginnen om 20u. Het programma brengt in Taverne Trefpunt: Marc Pollet (46) tegen Steve De Wolf (43), Erik Van Puyenbroeck (69) tegen Frans Van Puyenbroeck (50), Jogan Van Steenkiste (27) tegen Fons Rentiens (28) en Alfons Vermeiren (60) tegen Jos Kuypers (52)

In café De Wachtzaal:
Marc Brants (103) tegen Jos Noorts (63), Erik Meyntjens (25) tegen Etienne Vercruiyssen (39),  August Vermeiren (86) tegen Gaston Verdeyen (57) en Joeri Van Dierendonck (25) tegen Flor Achtergael (30)

In Vrede Sint-Martinus:
Jelle Ceulemans (25) tegen Tim Cloostermans (31), Marcel Meirhaeghe (81) tegen Erik Benaers (69), Vicky Meersman (25) tegen Fons Nares (25) en Jean-Pierre Van Lombergen (25) tegen Jolien Lauwers (25)

In Café Ons Huis:
Bernard Gommers (45) tegen Rosa Storms (26), Staf Van Puyenbroeck (55) tegen Willy Van Puyenbroeck (52) en Rudi Geatens (25) tegen Jef Maes (25) (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...