Geen winst voor WZK Waterpolo op Tielt

SINT-NIKLAAS. De Wase waterpoloclub WZK speelde afgelopen weekend op verplaatsing in Tielt. Om hun positie in het klassement enigszins te handhaven moest de ploeg winnen. Dat deed ze niet maar de Waaslanders verkochten hun vel duur.

Beide ploegen verschenen gemotiveerd aan de start. Er stond immers heel wat op spel. Het Wase WZK kon bij winst z’n voorsprong ferm vergroten en Tielt kon zich bij winst aansluiten bij de top 5. Het maakte van de eerste periode een geanimeerd spel dat met een 2-2 gelijkstand eindigde. In de tweede periode konden onze streekgenoten hun voorsprong vergroten tot 3-5, in de slotfase verkleind tot 4-5.

De derde periode ging van start met een minimum voorsprong voor het Wase WZK. In een poging een kloof te slagen, misten onze streekgenoten de juiste afwerking, snedigheid en afwerking. Tielt profiteerde van de situatie en diende WZK een welgemikte mokerslag toe. De derde periode eindigde met 9-5-voorsprong voor de thuisploeg. In de hoop het tij te keren gooide WZK alles in de strijd maar het mocht niet baten. De wedstrijd werd afgefloten op een 9-7-stand in het voordeel van Tielt.

De reserven van WZK speelden eveneens een belangrijke wedstrijd tegen leider Tielt dat drie punten voorsprong telde. Bij winst zou het Wase WZK gelijk mee aan de leiding komen. Tielt bleek net iets te sterk voor de jonge reserven die zich stevig geweerd hebben. Eindstand: 14-12. (mb)