Wase sluit competitie af met gelijkspel

SINT-NIKLAAS. De laatste wedstrijd van het seizoen was in theorie een makkie voor WZK. Hekkensluiter Leuven kwam op bezoek en daar zouden de Klaasjes snel eens komaf mee maken.

Nochtans was het Leuven dat fris en monter aan de start verscheen en Wase al meteen het mes op de keel zette. De eerste periode werd de thuisploeg zonder meer overklast en keek ze tegen een 0-2 achterstand aan. In het tweede kwart bleven de Leuvenaars uit het zelfde vaatje tappen. Ze liepen vlot uit tot 0-4 en Wase wist geen blijf met het snedige en vrij precieze spel van hun ambitieuze tegenstander. Als Leuven kon winnen en voorlaatste in de stand (Hasselt) zou verliezen, kon Leuven immers de degradatie ten koste van Hasselt ontlopen. Halfweg de wedstrijd stonden ze reeds 1-5 voor.

In de derde periode kwam Wase stilaan meer in de wedstrijd. Moeizaam krabbelden ze terug en smeerden ze Leuven tal van uitsluitingen aan. Toch benutten ze de verkregen man-meer-situaties niet zoals het hoorde en bleef Leuven voor aanvang van het laatste kwart 4-6 voor staan.

De druk van de vele uitsluitingen ondermijnde echter danig de aanvalskwaliteit van Leuven. Ze konden niet verhinderen dat Wase op het eind van de wedstrijd langszij kwam tot 6-6. Een mooie tegenaanval van de bezoekers deed bij hen echter de hoop weer oplaaien om zich bij een 6-7 stand te redden van de degradatie maar in de slotseconde van deze wedstrijd kon Michiel D’Hooghe via een afstandsschot alsnog een gelijkspel uit de brand slepen.

7-7 was een meer dan gevleide uitslag voor Wase maar vooral een ferme domper op de vreugde van de gemotiveerde bezoekers die in die ene seconde hun hoop op verblijf in tweede nationale zagen uiteen spatten. Voor Wase rest nu enkel nog de finale van de B-Beker van België. Deze wordt gespeeld op 4 juni in Moeskroen.  (mb)

 

Lees ook:

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel...

Wase overklast Oostende in concurrentieslag

SINT-NIKLAAS. Na twee ex-aequo’s de afgelopen weken moest Wase tegen directe concurrent Oostende de zege pakken om zich in de top 5 te kunnen handhaven. Beide ploegen stonden immers op een gedeelde...

Wase op zucht van zege tegen Leuven

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend ontving de Sint-Niklase waterpoloclub Wase in Sinbad concurrent Leuven. De Waaslanders moesten het doen zonder sterkhouder Bob D’Eer. Wase opende sterk met doelpunten van...