Na succesnightbiking Ronde van het Waasland in De Klinge


Image
Dit jongetje is nog erg klein maar toch geeft Patrick Meersschaert hem de eerste raadgevingen.
WAASLAND. Vorig weekend werden 2 ritten gereden. Op vrijdagavond kon er al gestart worden voor een "nigthbiking" te Sint-Gillis-Waas. Er kwamen 146 lichtgevende bikers op af. Ze reden via het oude spoorwegpad en veldwegels naar de bossen v/d Stropers, dan ging het richting Nederland (waterwingebied) tot bij de eerste bevoorrading. Na de bevoorrading ging het richting Meerdonk om via enkele nieuw ontdekte veldwegels terug in Sint-Gillis te geraken. De aangeboden jenevers en warme pannenkoeken werden enorm gewaardeerd.

De Nightbiking is eigenlijk een gewaagd fietsspektakel want rijden in het donker moet verdorie heel goed worden voorbereid. Maar wat in Sint-Gillis elk jaar wordt gepresteerd is niet te evenaren. Gelukkig waren de hemelsluizen tijdens de rit gesloten, maar de omloop was op sommige plaatsen toch wat zompig door de weersomstandigheden van de vorige dagen.

Image
De allerkleinsten hadden een eigen parcours indoor.
Ook waren er 20 deelnemers van de Waaslandmtbschool die onder leiding van kris Hertsens de 20 km gereden hebben. Er waren in de grote nighttocht drie tussenstops voorzien: de eerste, na 9 km waar wat lekkers werd aangeboden  en aan  de tweede stop, na 18 km, was er jenever of fruitsap.
Na de rit kreeg iedereen nog een lekkere pannenkoek van  bakkerij Luc De Boey en de kinderen kregen een beloning.
 Bij de volwassenen mochten ze 142 bikers inschrijven.

Belangrijk was wel dat  allerjongsten ook konden rijden maar dan wel zoals steeds op een indooromloop. Hier kwamen maar liefst 22 kinderen op af die onder begeleiding van drievoudig wereldkampioen masters, Patrick  Meersschaert, Kris Henderieckx, Jimmy Segers en Jarno Wilssens een leuke avond beleefden. Na wat inrijden kwam het er op aan om zo snel mogelijk een rondje te rijden. Iedereen  kreeg een beloning plus brevet.

Image
De jonge bikers werden begeleid door Patrick Meersschaert.

Zondag waren de Greenbikers gastheer van de Ronde te Bornem. Hier hebben 812 bikers Klein Brabant verkend en genoten van de goede organisatie.

Image
Bij een nightbiking is een tussenstop aan dit kraam zeker niet te missen.
Zondag 14 december wordt in De Klinge gereden en daar worden de Klingse bossen verkend en verder zijn  het waterwinningsgebied, de Stekense bossen, Heidegebied Koewacht de ingrediënten van deze tocht.
Tijdens deze tocht kunnen de deelnemers kennis maken met grote stukken van de nieuwe BLOSO-route van Sint-Gillis-Waas die later op de dag officiëel zal worden geopend. Alle deelnemers aan de rit van de Ronde van het Waasland krijgen gratis boterkoeken aangeboden door het gemeentebestuur. Er kan gestart worden van 8u30 tot 10u30 voor 27 of 49 km en dat in de Sporthal van De Klinge in de Kieldrechtstraat.
De deelnameprijs bedraagt  3 euro of  - 3,5 (met ritverzekering)  en 2 euro voor -16 jarigen. 
Er zijn douches, bikewas, bevoorradingen, gezellige voor en na bike en een fietsexpo.
Reservering huur MTB's: 03/7754345 (r.d.)

Image
De ganse groep jonge fietsertjes die indoor kwamen leuk oefenen onder de leiding van drievoudig wereldkampioen en Belgisch kampioen, Patrick Meerssschaert.