Onmiddellijk podium voor Matthias Van de Velde na rustperiode

Image
Matthias Van de Velde heeft hier de leiding.
HAMME. Veldrijder Matthias Van de Velde heft bij de nieuwelingen terug zijn plaats ingenomen. Na een rustperiode van een veertiental dagen en de verwerking van examens, bleek hij niet te veel van zijn goede conditie kwijt te zijn. Hij klom in Uitbergen al direct me op het podum als 3de.

Het toch wel zeer snel parcours was voor Matthias eigenlijk wel ideaal  om terug in het ritme te komen. Uitstekend ook, om te bouwen naar de maand januari waarin veldrijden voor nog heel wat moois moet zorgen.

Van in de start was er een afscheiding van een zevental renners die een voorsprong opbouwden. Matthias maakte onmiddellijk deel uit van deze groep waarin ook enkele sterke tweedejaars. Het tempo lag zeer hoog na en halfweg namen Maxim Panis en Niels Van Den Driessche een voorsprong van een hondertal meter. Matthias Van de Velde en Wout Van Aert deden er alles aan om terug te keren en een eerste maal lukten ze daarin.

Bij een tweede versnelling van Maxim reden ze terug op een kleine afstand van de twee leiders. Maxim schudde in de laatste ronde Niels af. Even verder volgden dan Matthias die Wout Van Aert in de spurt versloeg en zo de derde plaats pakte. Het was meteen een geslaagde rentree  na zijn rustperiode. (r.d.)