Wielerbond WAOD klaar voor nieuw seizoen

ImageWAASLAND. De Wielerbond WAOD (Wielerbond Aangesloten Openbare Diensten) begint op 1 maart ook aan de wedstrijden in Oosteeklo maar daarna komt de karavaan naar de Hoogstraat in Bazel en blijft zowat heel de maand in de Wase regio. De categorieën in deze liefhebbersbond zijn erg uitgebtreid en al wie wil koersen komt aan zijn trekken.

Cat. A: Liefhebber vanaf 17 tot en met 32 jaar en Cat. B: Liefhebber vanaf 33 tot en met 39 jaar. Beide categorieën rijden steeds samen. Eén wedstrijd met één uitslag. Alleen voor het Regelmatigheidscriterium en voor de persuitslagen wordt een onderscheid gemaakt.  De afstand voor deze categorie bedraagt 70 tot 80 Km  een er zijn voor 250 euro aan prijzen verdeeld over 30 prijzen. E3en vergunning voor het seizoen kost 60 euro. Bij de inschrijving betalen de renners 4 euro voor inleg per wedstrijd 4. De waarborg voor het rugnummer is 1 euro. Een dagvergunning is ook mogelijk voor de prijs van 9 euro.

Cat. C: Veteraan vanaf 40 tot en met 45 jaar.
Cat. D: Veteraan vanaf 46 tot en met 52 jaar.
Cat. E: Veteraan vanaf 53 jaar of mits toelating van het bestuur.
Cat. E+, Cat. F1,  Cat. F2, Cat. G, Cat. G+: Veteraan mits toelating van het bestuur.
Alle vergunningen kosten 60 euro - totale prijzenpot 863 euro. Dagvergunningen 9 euro.
Waarborg rugnummer 1 euro.
De renners die komen koersen moeten hun WAOD-vergunning voorleggen aan de inschrijvingstafel.

De categorieën inwoners, recreanten, toeristen of andere aparte reeksen betalen een dagvergunning van 10 euro. Voor het rugnummer wordt een waarborg gevraagd van 5 euro.
Nieuwe vergunningen kunnen worden aangevraagd bij de wedstrijdleiders of door overschrijving op rekening 068-2059364-81 (Dexia) met de vermelding van de gewenste categorie.

De harde valhelm of pothelm is verplicht voor alle deelnemers. Elke vorm van opzetstuur is ten strengste verboden. De rugnummers kunnen verschillen van kleur. Zo rijden de A en B renner met zwarte cijfers op witte grond. Er zijn ook rugnummers voor bepaalde categorieën met een blauwe en gele achtergrond. De cat F1 rijdt zelfs met groene cijfers op witte achtergrond. Hoe dan ook elk rugnummer moet leesbaar worden opgespeld. Renners die niet in wedstrijd zijn worden verzocht hun rugnummer te bedekken in de buurt van de aankomstzone. Op die manier kunnen de wedstrijdleiders geen verkeerde notities maken.

Wegens nieuwe richtlijnen van de Vlaamse overheid worden alle sportfederaties verplicht om uitspraken van de disciplinaire commissie kenbaar te maken via hun communicatiekanalen. Om aan deze opgelegde voorwaarden te voldoen is WAOD vzw genoodzaakt om te publiceren dat renner Kristof Muys verbod opgelegd kreeg om deel te nemen aan enige sportmanifestatie of aan de georganiseerde voorbereiding ervan gedurende een periode van 2 jaar. De sanctie trad in werking op 15 december 2008.

De Belgische kampioenschappen liggen ook al vast en in Eksaarde wordt op zaterdag 13 juni het BK E/E+ gereden. In Vrasene wordt het ‘open’ kampioenschap gereden op zondag 19 juli.

De eerste Wase WAOD-koers wordt gereden in de Hoogstraat
 te Bazel op ,zaterdag 7 maart vanaf 13u. De laatste categorieën A en B, starten om 16u en 16u03 voor 77 km of 11 ronden. De inschrijving vindt plaats in ’T hoogzaal ,in de Hoogstraat. De prijzen zijn 863 euro CDEFG en 250 euro voor AB.
Zondag 8 maart wordt nog eens het zelfde programma gereden op dezelfde plaats, met dezelfde inschrijving en dezelfde prijzenpot.
Op maandag 16 maart is de WAOD in Eksaarde aan café ’t Moleken in de Rechtstraat voor het gewone programma vanaf 13u. Ook op 22 maart blijft de bond in de regio want het programma aller categorieën wordt dan in Zeveneken (Lokeren) aangeboden. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

REGIO. De W.A.O.D. zal ook in 2011 heel wat renners de kans geven om aan wielersport te doen, zowel jong als oud. Er zijn daarvoor een negental verschillende categorieën in het leven geroepen. De...