Nederlander Fausto Hofland had snelle benen

Image
Het drietal dat de basis legde van de goede vlucht: rechts Stef Wauters in gele trui Fausto Hofland en als derde Thomas Raeymaekers.
TEMSE-VELLE. De nieuwelingenkoers bij de aanvang van het seizoen kreeg op de Velle 41 deelnemers. Vorig jaar waren er meer dan 60 maar het bleek al gauw dat met het ingeschreven aantal zeker voor boeiend jeugdwielrennen kan gezorgd worden. Er moesten 13 ronden worden afgelegd van 5 ronden of 65 km. Een afstand die kwaad bloed zette bij Willy De Wael van het Hudiko Wielerteam. In deze fase van het seizoen mag er immers maar 60 km gereden worden en hij vond dat het reglement moet worden nageleefd.

De eerste aanvaller was Jens Geerinck van het Hamse Rudyco Cycling Team. Die jongen heeft beslist wat in zijn mars. Maar dat hij zomaar alleen wat voorop ging rijden was natuurlijk te gek om dood te doen. Hij werd weer gegrepen en toen snelden Stef Wauters en Thomas Raeymaekers naar voor. Natuurlijk, de premies waren toch ook aantrekkelijk om vooraan te gaan fietsen. Elke ronde was er eentje te grijpen van 10 euro. Het is toch maar zo mee te nemen.
Fausto Hofland, tweedejaars nieuweling, had gezien dat die twee mannen waren met kracht in de benen. Hij haastte zich ook naar voor om mee te zijn als het gemeend werd. Hij sloot aan en in de 3de ronde hadden we drie leiders.

In de achtergrond zaten ze ook niet stil en de halve minuut voorsprong van de drie leiders smolt weg als sneeuw voor de zon. Waren op komst: de eerstejaars Thieme Van Ruymbeke, Sander Van Dingenen en uiteraard ook Jens Geerinck. In de 7de ronde sloten ze aan en de koers kreeg nu een andere wending.
Voor het publiek bleef het echt boeiend want achter de zes leiders bewoog Nieuwkerkenaar Stephen Cuyken hemel en aarde om ook naar voor te rijden. Samen met Jordy Verlinden, Jens De Meyere en Moreno Geerts kon de aansluiting worden bekomen: tien leiders. En wat nu?

Het achtervolgingswerk had dan toch aan een paar gasten te veel inspanning gevraagd en zo zagen we plots Sander Van Dingenen en Stehen Cuyken lossen. Gedaan met hen. De acht overgebleven moesten nu maar zorgen dat ze op drie ronden van het einde een scenario in elkaar konden steken die naar de zege leidde.
 
De aanval die we zeker konden verwachten was dezer van Jens Geerinck. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste hij de demarrage. Maar het 5 km volhouden, dat was wat te veel. Hij werd weer gegrepen en wanneer de meet haast in zich was reed hij samen met Fausto Hofland, Stef Wauters en Thomas Raeymaekers naar het eindpunt toe.
Geerinck nam nog de leiding  maar dan kwam de Nederlander Hofland naar voor en met een volle lengte won hij zijn eerste koers bij de nieuwelingen. Vorig jaar moest hij zich tevreden stellen met enkel tweede plaatsen. Nu was het wel snel raak. Hij klopte Stef Wauters (2de), Jens Geerinck (3de) en Thomas Raeymaekers (4de) en daarmee hebben we ook de vier besten uit koers vermeld.
De 5de plaats was voor Jens De Meyere, 6de voor Moreno Geerts, 7de voor Thieme Van Ruymbeke en 8ste voor Jordy Verlinden.

Image
Het podium: winnaar Fausto Hofland naast schepen Debby Vermeiren en organisator Jos Verhulst.

Een speciale vermelding verdient toch Aaron De Wael van Hudiko voor de manier waarop hij ronden aan een stuk, alleen in de achtervolging reed. Zo wordt men natuurlijk renner. Niet afgeven, koersen voor wat je waard bent. Het werd beloond met een nog heel verdienstelijke 9de plaats (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Zo won Tom Van de Peer uit Zoersel zijn eerste koers van het seizoen. Links de Litouwer Gudiskis die 2de werd.VRASENE. De Smishoekvrienden openden hun 50ste Wielerfestival Paul Goossens, met ...