Hoop op Zegen geeft de jongeren weer koersplezier

Image
Klaar voor de start: bestuursleden Karel Bryssinck, Staf Pieters en ploegleider Gunther Van Steelandt.
BEVEREN. In het PC Sabot te Melsele werd de ploeg renners van Hoop op Zegen voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Marc Van de Vijver.  Het is een team van 28 renners waarin de categorie der aspiranten niet is vertegenwoordigd. HOZ blijft de sympathieke ploeg van weleer en Staf Pieters en zijn medewerkers zien op geen enkele inspanning om te zorgen dat ‘hun’ renners het goed hebben. Hopelijk hebben alle aangesloten renners nu ook veel respect voor dat vele werk.

De medewerkers voor 2010 zijn, naast voorzitter Gustaaf Pieters en zijn dame Leona Maes, ook Karel Bryssinck, Andre Coenen, Gaston Pieters, Herman Vercauteren, Dirk Trogh, Marc en Eric Borghgraef, Gunther Van Steelandt en Evi en Benno Present. Wat dit jaar een belangrijke wijziging kan genoemd worden is het afscheid van hoofdsponsor transport Van Lokeren uit Vrasene. Dat was de sponsor die de clubtrui die mooie blauwe kleur bezorgde, net als de trucks waarmee het bedrijf in rond reed. Als nieuwe hoofdsponsor, werd Gino Verberckmoes, zelf ex-renner van HOZ, aangetrokken. Hij heeft een bloeiend bedrijf van ramen en deuren in Sinaai. De verandering van sponsor zette ook de koerstrui in een andere look. Nu valt de grote witte strook op.

HOZ is niet de ploeg waar veel overwinningen binnen komen. Wanneer er een winnaar bij is dan liggen andere clubs op vinkenslag om hem weg te halen. Dit jaar was het de beloftevolle Jori Van Steenberghen die verhuisde naar Foronex of FCP (Flemish Cycling Projects team) met zetel in Kuurne.

Maar voor het bestuur van HOZ zullen ook in 2010 de gewone goede prestaties van de renners veel plezier aanbrengen. En goede prestaties wil niet altijd zeggen ‘winnen’, neen dat is gewoon doen wat ge kunt. Niet iedereen is immers geboren met een koppel benen van een supercoureur, met een moteur van Formule 1 en met het koersinzicht van een universiteitsprofessor. Doen wat ge kunt, daar gaat het om. Zo gezien legt HOZ voor de renners een goede basis om al dan niet ‘coureur’ te worden.

Na het seizoen 2009 zijn er dan ook meerdere jongeren gestopt met koersen: o.a. Jeroen Serverius, Jens Verschaffelt, Gianni Bordui, Joeri Goddaert, Jan Vlegels, David Van Wiele. Dan zijn er ook nog heel wat jongens die naar een andere ploeg zijn getrokken na een seizoen 2009 waarin ze vrij anoniem meedraaiden al zien we Alexander De Keersmaecker uit Kruibeke bij Royal Antwerp toch bekwaam om wat mooie prijzen te halen. Ook Tom Seeldrayers is naar die club getrokken. Verder zijn o.a. ook weg bij HOZ: Daan de Bock en Bram De Mayer (naar Asfra), Pieter Oelbrandt (naar WAC-Team), Jochem Smet en Tom Verhulst (naar Luca Team), Jonas De Boey, Bart Adriaens.

Image
De voorstelling kreeg veel belangstelling in PC Sabot

de renners 2010

Maar tegenover zij die vetrokken, staan de nieuwe gezichten. Bij de nieuwelingen is dat Diego Bonne uit De Klinge. Hij komt van een tweemansploeg in het Arrow Cycling Team uit De Klinge. Hij zou in 2010 wel eens de revelatie kunnen worden want in 2009 bewees hij reeds met meerdere top 5 plaatsen en mooi koerswerk, aanleg te hebben.
De nieuwelingen zijn met 11, verder ook: Geoffrey Van Steenberghen (De Klinge), Xaver Coucke, Bruno Maes en Brecht Van den Branden (Sint-Gillis-Waas), Sve Laureys (Zwijndrecht), Falco De Wilde (Sint-Niklaas), Ruben Van Steelandt (Haasdonk Blokmakerstraat), Senne van Steelandt (Haasdonk Heirbaan), Cédric Smet (Rupelmonde) en Yves Wauters (Vrasene)

Bij de juniores zijn er 8 renners aangesloten.  Drie onder hen zijn nieuw: Kevin Vandermast (Wuustwezel) is zeker een aanwinst. Hij won vorig jaar een koers en stond vaak bij de eerste vijf. Kevin is over gekomen van het WAC-team. Angelo De Dobbelaer (Beveren) en Pieter Meiresonne (Elversele) beginnen in de wielrennerij. De andere renners die zijn gebleven zijn: Laurenza De Backer en Quenell Verhulst (Zwijndrecht), Tino De Cock en Jens Verleyen (Stekene) en Sven Trogh (Melsele).

Image
Burgemeester Marc Van de Vijver kwam de club én de renners het beste toewensen. Staf Pieters en zijn dochter luisteren aandacht mee.
Ook bij de beloften zijn drie nieuwe gezichten: Biondi Marin (Sint-Niklaas), Jasper van den Branden (Sint-Gillis) en Brian Rubens (Zwijndrecht) die alle drie overkwamen van het WAC-team. De andere beloften zijn: Geoffrey Van Steelandt (Haasdonk Blokmakerstraat), Karl Vos (Beveren), Davy Present (Zwijndrecht) en Lawrence Vandermeersch (De Klinge)

Tenslotte zitten er ook nog twee elites bij HOZ met Roberto Vercauteren (Beveren) die eigenlijk al langst lid is van de vereniging en Benjamin Paridaens (Bornem) voor wie het hoog tijd is dat hij eens wat meer geluk gaat hebben.

Het bestuur zorgt er ook voor dat prestaties worden beloond en dat is nog steeds via een regelmatigheidcriterium. Hiervoor worden punten toegekend voor de behaalde plaatsen: 26p voor een overwinning, 22p voor een 2de, 19p voor een 3de, 17p voor een 4de enz. Wie een overwinning boekt bij de elite en beloften, krijgt daar 50 euro voor, 2de is 13 euro en 3de nog 7,5 euro waard. Bij de juniores zijn de prijzen voor de eerste drie: 40, 13 en 6,2 euro, bij de nieuwelingen: 30, 10 en 7,5 euro.

Maar bovenal blijft de doelstelling van HOZ de jongeren uit de streek hun hobby te laten beoefenen in een leuke club. In dat kader wordt een goede sfeer, een goede begeleiding en het rijden van interclubs aangeboden. Hoop op Zegen heeft ook een trainingsstage die dit jaar wordt gehouden te Melden in april. De ervaren begeleiders uit de club willen ook de ouders die dat wensen, bijstaan wanneer ze plots in het wielermilieu worden ‘gegooid’.
Om de band goed aangetrokken te houden geeft Hoop Op Zegen ook een clubblad uit. Voor 10 euro kan men niet alleen lid worden van Hoop op Zegen maar ook het clubblad bekomen. Verder is er ook nog de eigen website: hozbeveren.tk (Rolf Duchamps)

Image
de nieuwelingen 2010

Image
het team van de juniores

Image
de beloften

Image
de volledige ploeg renners van Hoop op Zegen

 

 

Lees ook:

REGIO. Voorzitter Staf Pieters van Hoop op Zegen beleeft aangename dagen. En voor een voorzitter van een wielerploeg zijn dat de dagen dat de renners die hem zijn toevertrouwd, koersen winnen. In...

De Heilige Drievuldigheid van het bestuur: vlnr Andre Coenen, Staf Pieters en Karel Bryssinck.BEVEREN. In het PC Sabot in Melsele heeft de wielerclub Hoop op Zegen Beveren de renners voorgesteld die...

Voorzitter André Cornelis stelt zijn ploeg voor op 22 januari in de Meirdam te Beveren.REGIO. Het Rudyco Cycling Team 2010 uit Hamme zal de ploeg voorstellen op vrijdag 22 januari om 20u in sport-...

De spurt van Ruben Van Steelandt bij de nieuwelingen.BEVEREN Op de Clubkampioenschappen in Bottellare heeft Hoop Op Zegen Beveren de eigen clubkampioenen kunnen kronen. Bij de beloften ging de titel...

Kevin Vandermast werd 6de in Koolskamp.BEVEREN. De nieuwelingen van Hoop op Zegen Beveren presteerden zeer goed in de in het Wase Stekene. Ze hebben zeker de koers gekleurd en dat belooft voor het...

BEVEREN. Wielerclub Hoop op Zegen kijkt uit naar wedstrijden van het Paasweekend. De nieuwelingen gaan zich meten met de top van België in de Haspengouwtour. Die bestaat uit 3 ritten. De eerste...