Vrasense Wielervrienden brengen weer junioreskoers in juli

VRASENE. De Vrasense Wielervrienden zijn zowat de redders van het wielerdorp geworden door, na het ter ziele gaan van de Smishoekvrienden, zelf het initiatief te nemen om op de woensdag van de julikermis 2009, toch de traditionele junioreskoers WBV te programmeren. Bij deze eerste vernieuwde editie in Vrasene, kwamen 83 renners een rugnummer afhalen en ging de overwinning naar Niels Reynvoet en dit na een spetterend koersverloop.

Ook dit jaar is alles klaar voor de wedstrijd die plaatsvindt op woensdag 14 juli, de dag dat ze in Frankrijk de Nationale Feestdag vieren.  Waren er vorig jaar nog vijf wedstrijden voor juniores op die woensdagnamiddag, dan staan er momenteel slechts drie ingevuld op de kalender. Naast Vrasene zal er al zeker worden gekoerst in Sint-Eloois-Winkel in de provincie West-Vlaanderen en mogelijk ook in Hoegaarden in de provincie Brabant, maar de vergunning voor die wedstrijd is nog niet afgeleverd. 

Dat er in 2009 plots geen wielerkoersen onder de vergunning van Wielerbond Vlaanderen waren terug te vinden in de jaarkalender, was bij velen zwaar aangekomen.  Het was voor een aantal mensen het sein om links en rechts wat navraag te doen.  Enkele wielervrienden uit Vrasene staken de hoofden bij elkaar in café ’t Sleutelhof in de Brugstraat.  Ze kwamen vrij snel tot het besluit dat ze een nieuw initiatief moesten opstarten. 

De initiatiefnemers hielden het bij één organisatie op de jaarmarktdag. Ook voor 2010 zal dat zo zijn. Wat de toekomst brengt en of er meer wedstrijden komen, daar zijn ze momenteel nog niet uit.  Het CHW (Comité ter Heropleving van de Wielersport) uit Beveren zal opnieuw medewerking verlenen. 

De 52ste wielerwedstrijd van Vrasene wordt dus door ‘De Vrasense Wielervrienden’ georganiseerd.  Die hebben intussen een herkenbare uitrusting.  De bestuursleden zijn stichter Floribert Vermeiren, voorzitter Johny Vermeiren, koersdirecteur Rudy Verbuyst, penningmeester Luc Van de Vyvere, de bestuursleden William Van Domburg, Alfons Colman, Dirk Meersman en Erik Soetens, en voor de public relations zorgt Gerry Van Gasse.  

Image
De Vrasense Wielervrienden die op woensdag 14 juli ter gelegenheid van jaarmarkt weer een wedstrijd voor juniores organiseren.

Wie een handje wil toesteken, mag zich zeker aanmelden bij één van hen of in café ’t Sleutelhof.  Intussen zijn de ‘mannen van het eerste uur’ reeds op pad geweest om de nodige sponsorgelden te verwerven.  Dat lukte intussen vrij aardig en de Vrasense Wielervrienden kunnen weer wielerkermis aanbieden op Vrasene-kermis. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

VRASENE. Vanaf 13 juli wordt het 56ste wielerjaar van Vrasene georganiseerd door ‘De Vrasense Wielervrienden’. Het bestuur bestaat uit stichter Floribert Vermeiren, de bestuursleden Johny Vermeiren,...

VRASENE. Op de dag dat ze in Frankrijk de Nationale Feestdag vieren, vieren ze in Vrasene de jaarlijkse kermis. Op woensdag 14 juli wordt de wedstrijd voor juniores WBV georganiseerd en zoals het...