Joeri Stallaert wint 1ste Memorial Eddy Smet

Image
Lebbekenaar Joeri Stallaert wint vlot de spurt in Haasdonk op Den Buiten.
HAASDONK. Zondag werd door het Hudiko Wielerteam Waasland de  1ste Memorial Eddy Smet georganiseerd. Het was een in herinnering brengen van de figuur van de vader van zegekoning Guy Smet. Eddy overleed vorig jaar. Er kwamen 179 renners aan de start voor 16 ronden van 7 km. of 112 km. Elke ronde was er voor de eerste twee renners een premie te verdienen. In sommige ronden was het zelfs voor de eerste drie. Al dat premiegewin zorgde wel voor een wedstrijd in de wedstrijd.

De eerste helft van de wedstrijd waren er heel wat aanvalspogingen maar die duurden nooit lang. Door het hoge tempo in het peloton was het bijna onmogelijk ten aanval te trekken. Wel werden elke ronde renners gelost. Iets voorbij halfweg koers kwam de eerste echte ontsnapping op gang. Steven Dierickx en Beverenaar Sven Wielandt vormden de basis van het verdere koersverloop.
In de twaalfde ronde werd de kopgroep uitgebreid naar acht. Guy Van Broekhoven, Edward Theuns, Kim Herremans, Robby De Roos (Moerbeke), Valentijn Martens (Stekene)en Nicky Cocquyt vervoegden het leidersduo. Een ronde verder waren ze al met negen. Patrick Cocquyt maakte in z'n eentje de sprong naar de leiders.

Aanvalspogingen bleven niet uit in de kopgroep alk wamen uit de achtergrond toch nog wat mannen terug. Eerst waren het  Simas Kondrotas (Litouwer die voor Aliplast rijdt)), Dieter Verbeek, Joeri Stallaert en Jelle Mannaerts die de sprong maakten. Ook de Nederlander Wouter Wippert, Guy Smet (Kruibeke), Tom Linten en Sébastien Six verschenen op het voorfront. Kim Herremans verdween uit de kopgroep.

Met zestien kwamen ze richting aankomst. In een lange spurt toonde belofte Joeri Stallaert zijn snelle benen. Het was z'n tweede zege op een week tijd en hou die naam maar in de gaten. Wouter Wippert (Ned) werd tweede, Nicky Cocquyt derde, Jelle Mannaerts vierde, Sébastien Six vijfde, Simas Kondrotas (Lit) zesde, Edward Theuns zevende, Tom Linten achtste, Dieter Verbeek negende en Sven Wielandt tiende. (r.d.)

Image
Stallaert met de bloemen tussen de fans. Het was al zijn tweede zege ook al is hij maar pas over naar de beloften.

 

 

Lees ook:

HAASDONK. Zondag 9 november gaat ook Hudiko van start met de wintertraining. Het bestuur wil er ook dit jaar voor werken om te zorgen de renners naar het voorjaar toe een degelijke basisconditie...