Mountainbiker Patrick Meersschaert wint in Duitsland, wielrenner Bart Bryssinck valt

WIELERSPORT. Sint-Gillisnaar Patrick Meersschaert heeft 3 weken inactiviteit achter de rug wegens een zware verkoudheid. Een antibioticakuur en enkel maar wat lichtjes fietsen op de rollen zat er in. Met veel moed vertrok hij het voorbije weekend in Apeldoorn waar een wedstrijd van de Nederlandse topcompetitie op het programma stond. Reeds bij de start was het duidelijk, de inactiviteit had zijn sporen nagelaten! Met veel moeite, bloed, zweet en tranen eindigde hij 13de.

 

Na de wedstrijd reed hij  verder door naar Laufeld in Duitsland waar op Pinkstermaandag een wedstrijd van de Eifel-Mosel Cup op het programma stond. Reeds bij de trainingen voelde de mountainbiker dat zijn benen niet hadden geleden in Apeldoorn onder de zware inspanningen. Ook in de wedstrijd verliep alles lekker: 3de gestart en bij ingang van de 2de ronde kwam hij al aan de leiding. Met een minuut voorsprong won hij de wedstrijd. Dit geeft dus opnieuw moed al wil Meersschaert zeker niet overhaast te werk gaan tegen het EK midden juni.


Ook Melselenaar Robby De Bock nam deel aan de wedstrijd in Laufeld. Robby reed er een fantastische wedstrijd met een eerste seizoensoverwinning als beloning. Als 15de gestart klom hij in de eerste ronde al naar de top 5 om daarna met een trio weg te rijden van de rest. Pas in de voorlaatste klim kon hij afstand nemen van zijn naaste concurrenten om met 20 sec. voorsprong oververdiend zijn eerste wedstrijd van het jaar te winnen!


Bij de masters 1 reed in Apeldoorn ook Filip Van Hecke uit Stekene. Hij moest in de start achteraan plaatsnemen maar kwam nog terug naar de 11de plaats.
Minder goed verging het de nieuweling Bart Bryssinck in de wedstrijd voor de Beker van Belgi? in Imde -Wolvertem. Hij nam er deel met hert AVIA-Team uit Haasdonk. De Rupelmondenaar reed bijzonder sterk maar een val schakelde hem uit. Er was eerst een grote ronde van 18 km met 2 beklimmingen in. Op de eerste helling trok Bart fors door en met 7 renners geraakten ze voorop. Ze draaiden goed rond.


Op de 2 de helling vergrootte de voorsprong reeds tot 15sec. En dan de val. "Toen we het plaatselijk parcours opdraaiden", aldus Bart " Keek de renner die voor mij reed om en plots week hij heel erg uit naar links. Ik  kon hem onmogelijk ontwijken en kwam ten val. De twee renners die achter mij reden zijn over mijn lichaam gereden".
 Bart verloor door die val bijna anderhalve minuut maar toch ging hij nog in de achtervolging. Maar toen hij na 20 km achtervolgen terug aansloot bij de groep, voelde hij maar pas de pijn.Hij besloot op te geven en de rodekruispost op te zoeken.


Hij beschrijft het zelf: "Op 17 plaatsen over mijn hele lichaam heb ik schaaf- en brandwonden. Mijn linkerzijde is er het ergst aan toe want aan mijn linkerbil en schouder heb ik een diepe vleeswonde. Aan mijn kuit en onderarm heb ik een brandwonde van wel 20 cm lang".
Dikke pech want zondag komt de trofee Zuid-Oost-Vlaanderen te Geraadsbergen er aan. Het is dan juist zijn verjaardag en wou dat vieren met een knalprestatie. Clubdokter Tempels heeft hem verboden om te starten. Op deze wedstrijd had hij zich speciaal voorbereid en was al 2 keer de omloop gaan verkennen. Het parcours lag hem zeer goed.(F)
 

 

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. De mountainbiker Patrick Meersschaert is zondag in Bergschenhoek op de nevenwedstrijd van het Nederland Kampioenschap der beloften, 3de geëindigd na Nederlands kampioen Dick...

SINT-GILLIS-WAAS. Op het Europees Kampioenschap mountainbiken in het Italiaanse Mahë, zijn de masters  Geoffrey Maes en Patrick Meersschaert in hun categorie 4de geworden.

MOUNTAINBIKEN/SINT-GILLIS-WAAS. Parick Meersschaert is zijn nationale titel kwijt. Het is niet leuk, maar op een circuit als Tervuren had hij het wel een beetje verwacht. Hij voorspelde het trouwens...

SINT-GILLIS_WAAS. Zaterdag werd in het kader van het Europees kampioenschap mountainbiken in Kluisbergen, een open wedstrijd gereden en daaraan namen de masters Geoffrey Maes en Patrick Meersschaert...

SINT-GILLIS-WAAS. De twee Oost-Vlaamse mountainbikers Geoffrey Maes en Patrick Meersschaert uit Sint-Gillis, nemen dit weekend 12 augustus deel in het Canadese Sun Peaks aan het Wereldkampioenschap...

SINT-GILLIS-WAAS. Zondagavond keert Patrick Meersschaert met de grootste eer terug uit Canada. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas, heeft niet geaarzeld om snel een ontvangst te organiseren op...