Zeven keer goud op de Open Athens voor Contact Karate Beveren

BEVEREN. Van vrijdag tot maandag vertrok Contact Karate Beveren met 18 personen richting Athene om daar mee te doen aan de Open Athens. Er waren meer dan 1000 deelnemers uit 16 landen en 13 daarvan kwamen uit Beveren. Op vrijdag wisten de -12 jarigen een bronzen medaille te versieren met de teamfight, brons dus voor Joyce Poppe, Joyce Van Den Brande en Michel Smet. Wout De Backer was gevraagd door het gerenommeerde Italiaanse team om in te vallen als 4de kamper. Wout greep zilver we met de Italianen.

Op zondag begon het al goed met Ian De Kinders die bij de 8-10 -jarigen goud behaalde en bij de -32 kg Black Belts 12-15-jarigen nog de zilveren medaille behaalde. Tegen een zéér sterke Bulgaar moest Ian die pas gele gordel heeft en 9 jaar oud is,  nipt de duimen leggen. Zijn broer deed mee bij 13-15 jarigen beginners en gevorderden en wist zich telkens niet te plaatsen voor de medailles maar deed uitstekend zijn best.

Michel Smet, die ook in de 12-15-jarigen bij de gevorderden deelnam, wist zich knap tot in de halve finale te knokken waar hij brons haalde. Die halve finale tegen de regerende wereldkampioen bij WAKO was nog iets teveel maar Michel maakt duidelijk grote vorderingen en zijn tegenstand is verwittigd.

Katinka De Clippeleir die in zware reeksen uitkwam, wist zich 2 maal te plaatsen met als brons in de reeks 13-15-jarigen -50 kg Black Belts, in haar eigen reeks -50 kg gevorderden moest Katinka nipt de duimen leggen tegen een sterke Bulgaarse en zilver was een zéér verdiende plaats daar Katinka slechts 37 kg weegt.
Joyce Poppe trad aan bij de meisjes 10-12-jarigen min 40 kg. Joyce weegt zelf 34 kg. Maar dat was er niet aan te zien want zij behaalde in beide reeksen verdiend goud.
Danté De Maeyer die opende bij de 12-15-jarigen -47 kg, was nog niet in zijn goede doen bij de gevorderden en was direct uitgeschakeld maar Danté wist zich bij de Black Belts goed te herpakken en dat nog wel met goud en dit in een zeer sterke reeks.

Ook Joyce Van Den Brande bij de meisjes 10-12-jarigen  +40 kg wist bij de gevorderden zilver te behalen maar bij de Black Belts was Joyce net als Danté goed op dreef en wist daar goud te behalen.
Ook Kiandro Lebon liep twee sterke reeksen met zilver bij de gevorderden 13-15-jarigen -47 kg en brons bij de Black belts Dat was  fantastisch gedaan door Kiandro.
Wout De Backer wist zowel bij de juniors 16-18 jarigen -57 kg en bij de black belts volwassenen telkens zilver en brons te halen tegen Lazlo Varga van het Kiraly team maar hier waren de refs soms toch wel een beetje het noorden kwijt en gaven soms te snel ongeldige punten en zo verloor Wout telkens met 1 puntje de finale.

Hetzelfde was er voor Nick Ramael die bij de juniors -18 jaar zilver pakte  maar bij de seniors black belts toch goud veroverde. Nick bewees daarmee zijn vroege vorm net als de rest van de club het ook toonde.
Evelyn Neyens deed in de reeks -55 kg juniors 16-18 jaar haar reputatie ook alweer alle eer aan met goud en bij de seniors black belts was Evelyn goed voor brons.

Namen verder ook deel: Youri Van Hove en Robin Engels die beiden goed werkten maar zewisten geen trofeeën te behalen.
Zo was de eindbalans voor Beveren weeral ongelooflijk met 7 gouden, 6 zilveren en 5 bronzen medailles.
Een trotse coach Marc De Block en een sterke maar vermoeide scheidsrechter Kenny Van der Venne zagen dat het bijzonder goed was voor onze fantastisch club Contact Karate Beveren. (r.d.)

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Contact Karate Beveren was er bij op het grootste kickboksevenement van Europa met meer dan 2500 deelnemers uit 35 landen .Van vrijdag tot maandag werd dit grootste semi & light contact...

BEVEREN. Vorige zaterdag  vond te Oostakker het Vlaams Contact Karatekampioenschap plaats waaraan er deelnemers waren uit verschillende federaties zodat Contact Karate Beveren zich kon meten en zien...

Deze groep van Contact Karate leverde puik werk in Dublin.BEVEREN. Van vrijdag tot maandag ging Contact Karate Beveren met 12 kampers richting Dublin Ierland om daar deel te nemen aan het...

BEVEREN. Een negental atleten van Contact Karate Beveren trokken het voorbije weekend naar Sheffield om deel te nemen aan Judgement Day. In totaal namen 420 deelnemers uit 20 landen deel aan kampen,...

BEVEREN. Op zaterdag 1 mei was er te Herenthout het Open Belgisch Kampioenschap. Er namen 7 landen aan deel en met 220 deelnemers was er geen reden tot klagen daar in de Kempen. Het grootste aantal...

BEVEREN. Marc De Block, voorzitter van Contact Karate Beveren en meteen ook de coach en de trainer, heeft weer ondervonden op welk hoog niveau hij zijn leden heeft gebracht. En het is ook een enorme...