Bulgaarse delegatie kwam zelfstandig wonen voor personen met beperking bekijken

ZWIJNDRECHT. In de maand juni kwam een groep Bulgaren met de directeur en stafmedewerkers van een grote welzijnsorganisatie: 'National Social Rehabilitation Centre', de directeur en een stafmedewerker van 'Agency for people wisth disabilitie's en de verantwoordelijke m.b.t. sociale zaken van de stad Sofia, in Zwijndrecht in de wijk Nieuwland de werking en bewoning bekijken van het project 'zelfstandig wonen voor personen met beperking'. Deze groep wil een voorbereidende studie maken om zelfstandig wonen in Bulgarije te realiseren. De vzw Zewopa wilde hen graag met verschillende aspecten van het zelfstandig wonen in contract brengen. Het bezoek werd nu geëvalueerd en het kon een succes genoemd worden.

De delegatie had op het einde van hun bezoek voldoende inzicht en informatie over hoe zelfstandig wonen voor personen met een beperking kan uitgebouwd worden. Ze hebben gezien wat de randvoorwaarden zijn om dit te kunnen realiseren. Eveneens hebben ze kennis kunnen maken met de nieuwe tendensen binnen dit gebeuren. Het belang van kwaliteitsvol werken heeft ook aandacht gekregen. Het bezoek heeft meer dan hun verwachtingen ingelost. Onze medewerker bij Waaskrant Bert van 'Berts Bulletin' was van nabij betrokken bij het bezoek.

De Bulgaren hebben veel vernieuwende ideeën meegenomen om hun studie te kunnen beginnen en de nodige mensen in Bulgarije hierover aan te spreken.  Deze studie zou tegen het midden van volgend jaar klaar moeten zijn. ZEWOPA Zwijndrecht werd geleid door Jef Van Ginniken als coördinator en Jokke Rombauts als directeur Projectontwikkeling. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Vrijdag hebben de leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg van de Sint-Maarten Bovenschool uit Beveren hun geïntegreerde proef rond ‘de Wachteling’ in Zewopa afgesloten met...

ZWIJNDRECHT. Toen we vorige week met Jef Van Ginneken, de sterke hand achter ZEWOPA of het "Zelfstandig Wonen voor Personen met een Fysieke Handicap’, van gedachten wisselden in verband met de...