Leerlingen Sint-Maarten Bovenschool maken proefwerk rond De Wachteling 

BEVEREN. Vrijdag hebben de leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg van de Sint-Maarten Bovenschool uit Beveren hun geïntegreerde proef rond ‘de Wachteling’ in Zewopa afgesloten met een receptie en een tentoonstelling over alle creaties van de leerlingen en de bewoners van Zewopa die voor drie gipsen beelden van Wachtelingen werden gemaakt. Die beelden werden ontleend van het Special Art Festival. De beelden krijgen regelmatig een nieuwe outfit en zelfgemaakte accessoires als koffertjes met daarin kaarten met verwachtingen van de Zewopa-bewoners.

De voorbereiden voor de eindproef startten in december.  De bewoners stonden samen met de leerlingen stil bij wat wachten inhoudt en vertaalden dit naar hun eigen leven. Zo is er een bewoner die wacht op een mooie reis, iemand die minder pijn wil,....  Ondertussen heeft de Wachteling een centrale plaats veroverd in de wijkcentra van Zwijndrecht en Kiel, ontmoetingsplaatsen waar bewoners met een beperking en de buurt kunnen deelnemen aan activiteiten.

Zewopa staat voor "inclusief leven en wonen in de samenleving voor personen met een beperking" en heeft vestigingen in onder andere Zwijndrecht en het Kiel in Antwerpen, waarvoor de Beverse jongeren aan de slag gingen. De Wachteling zelf is hoofdpersonage uit het gelijknamige boek van schrijvers Frank Pollet en Moniek Vermeulen en illustrator Tim Polfliet en gaat over de betekenis van wachten. (mb)

 

 

Lees ook:

De Wachteling op wacht aan het welzijnshuis

SINT-NIKLAAS. Na een tijdelijk verblijf aan de Stationsstraat, staat de Wachteling op z'n vaste stek aan het Welzijnshuis in de Abingdonstraat. Het beeld ontstond na een schrijfopdracht in het kader van...