Nieuwe handicar voorgesteld

SINT-GILLIS-WAAS. Gisteravond, 2 mei 2011, stelde het gemeentebestuur haar nieuwe handicar voor. De nieuwe handicar vervangt de oude, die met 265.000 kilometer op de teller versleten is. De nieuwe handicar is uitgerust met een moderner systeem om rolstoelgebruikers te vervoeren. Ook de vijf vrijwillige chauffeurs konden gisteravond kennis maken met de nieuwe handicar.

Sint-Gillis-Waas nam in november haar eerste handicar in gebruik. Een tweedehandse camionette, bleek uit de toespraak van schepen Marita Meul, bevoegd voor seniorenzaken en PWA. "We startten in november 1998 met 1 PWA'er als chauffeur.", stak Meul van wal. "Er was grote vraag naar de handicar zodat we al begin 1999 het aantal chauffeurs uitbreidden met een aantal vrijwilligers." Vandaag werkt de handicardienst met 1 PWA'er en 5 vrijwilligers die soms meerdere keren per dag uitrukken om een rolstoelgebruiker naar een bestemming te brengen. 

De oude handicar heeft 265.000 kilometer op de teller en is versleten. Vorig jaar voorzag de gemeente 55.000 euro op de begroting voor een nieuwe handicar. De gemeente koos voor een Ford Transit 350L bij garage D'Hollander. De nieuwe handicar kostte 21.562 euro, de aanpassingen voor het vervoer van rolstoelgebruikers nog eens 16.982 euro of samen 38.544 euro. Een deel daarvan werd gesponsord door Rotary Club Camasiacum Sint-Gillis-Stekene. Voorzitter Herman Sablon overhandigde aan burgemeester Remi Audenaert en schepen Marita Meul een scheque van 7.500 euro. Dat geld verzamelde de rotaryclub met een quiz en een kunstveiling.

Deken E.H. Dirk Van Der Linden zegende de handicar in, waarna de sleutel officieel werd overhandigd.

Wie de handicar wil boeken, kan contact opnemen me Gina Van Hecke op het nummer 03 727 17 35. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas gaat haar handicar vervangen. De huidige is tien jaar oud en heeft meer dan 246.160 kilometer op de teller.

BEVEREN. Handicar Beveren beschikt sinds donderdag 9 april 2009 over een tweede voertuig. Met de nieuwe handicar kan beter worden voldaan aan de hoge vraag. Op dertien jaar tijd is het aantal ritten...

SINT-GILLIS-WAAS.  Op 1 september treedt het nieuwe gebruiksreglement van de handicar in werking. De grootste verandering is wellicht dat het gebruik vanaf dan niet meer gratis is.

BEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type...

BEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een...