Illegale fuif zet Doel op stelten

DOEL. Jongeren uit heel Europa hebben de overgang van oud naar nieuw gevierd op een illegale fuif in het bedreigde polderdorp Doel. De jongeren kraakten een aantal panden om te feesten richten volgens buurtbewoners een ravage aan in het dorp. De politie kwam ter plaatse maar liet begaan. De inwoners van Doel zijn niet te spreken over de houding van gemeente en politie. 

"Rond middernacht hebben we naar de politie gebeld om te melden dat er opvallend veel auto's en personen op de Engelsesteenweg stonden ter hoogte van het voormalige tankstation van Weemaes.", steekt Rudi Buel, inwoner van Doel, van wal. "Er kwamen aanhoudend auto's met kentekens uit heel Europa aangereden."  Een 500-tal feestvierders hadden via sociale media afgesproken om in het scheldedorp een feestje te houden. Maar het bleeft niet bij feesten. "Onder een oorverdovend geknal van vuurwerk liepen mijn vrouw en ik op de Engelsesteenweg tussen de aan weerszijden geparkeerde auto’s.", vervolgt Van Buel. "Tot iedere woning en tuin hadden personen zich toegang verschaft. Dranghekken werden opengezet of verwijderd, ramen werden ingegooid en deuren opengemaakt."

De politie stuurde een paar wagens naar Doel maar kon slechts een handvol agenten inzetten tegen de feestende menigte. "Om 2.30 uur hadden de agenten nog geen orders van de burgemeester ontvangen. Alleen waren er al meer politiewagens en agenten te zien. Maar van enige actie om dit ‘feestje’ stop te zetten was er geen sprake", foetert Van Buel. Burgemeester Van de Vijver liet weten dat het niet verantwoord zou zijn om met een handvol agenten op te treden tegen honderden feestvierders en dus liet de politie begaan.

Dat de illegale fuif niet werd stilgelegd, stuit de inwoners van Doel tegen de borst. "Blijkbaar kan voor onze burgemeester in de polderstreken alles zolang het maar niet in Beveren zelf gebeurt.", horen we in Doel. "In groep mag je je alles permitteren: illegaal vuurwerk afsteken, illegaal feest organiseren, openbaar drugs organiseren, zich op straat bezuipen..."

Ook gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens (N-VA) vindt dat de gemeente een fout signaal heeft gegeven. "Uit verschillende getuigenissen blijkt dat heel wat bestuurders sterk onder invloed Doel hebben verlaten. Dit is een bijzonder zwak en foutief signaal. Ik begrijp niet waarom er niet meer politiemensen werden opgeroepen. Voor zulke situaties zijn er toch procedures?"  (mb)

 

Lees ook:

Doel maakt zich op voor 46ste Scheldewijding

BEVEREN. Op zondag 21 augustus vindt in Doel de 46ste editie plaats van de Scheldewijding en de Doelse Feesten. Het evenement werd lang geleden in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het...

Verzet tegen Doel (techno)festival groeit

BEVEREN. Toen de organisatoren achter festivals als Paradise City Festival en Klub Dramatik begin dit jaar bekend maakten dat ze in september in Doel een festival willen organiseren onder de naam...

Energiezuinig hoofdkantoor voor DP World Antwerp

DOEL. Vrijdag is het nieuwe hoofdkantoor van DP World aan het Deurganckdok officieel ingehuldigd. De vorm is geïnspireerd op gestapelde containers en biedt sinds vorig jaar onderdak aan de...