Koningspaar gecharmeerd door kasteel Wissekerke

BAZEL. Gisteren, dinsdag 25 april, bezochten koning Filip en koningin Mathilde verschillende plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen, waaronder kasteel Wissekerke in de Kruibeekse deelgemeente Bazel. 

Op dinsdag bracht het Belgisch koningspaar een bezoek aan Temse, Dendermonde en Bazel. In De Kruibeekse deelgemeente werden koning Filip en koningin Mathilde aan kasteel Wissekerke onthaald door een delegatie prominenten, onder wie gouverneur Jan Briers, voorzitter van Regionaal Landschap Schelde-Durme Jozef Dauwe en Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.  In het kasteel kreeg het vorstenpaar tekst en uitleg bij het project 'Van steen tot Steen langs de Schelde', dat de kastelen langs de Schelde als toeristische troeven wil uitspelen. Kasteel Wissekerke wordt, samen met de kastelen van Bornem en Laarne, opengesteld als toeristische onthaalpoorten. Toerisme Vlaanderen investeert liefst 4,4 miljoen euro in het project. Het koningspaar was zichtbaar gecharmeerd door het kasteel van Wissekerke en zijn omgeving.

Daarna stond een bezoek aan de Polders van Kruibeke op het programma. Het gecontroleerde overstromingsgebied beschermt de regio niet alleen tegen overstromingen, het vormt ook de hoeksteen voor het Rivierpark Scheldevallei. Dat park wil de getijdegebonden natuur en de kwalitatieve open ruimte in de Scheldevallei van Gent tot Antwerpen verbinden tot één groot Rivierpark. Tijdens een zonnige wandeling werd er onder meer gepraat over waterveiligheid, natuurontwikkeling en toerisme. Na de wandeling trok het gezelschap naar Temse en Dendermonde.

In Temse bracht de koninklijke delegatie een bezoek aan de Wase Werkplaats, waar ze een rondleiding kregen in de afdeling waar onder meer voor voedingsbedrijven wordt gewerkt. 

Donderdag wordt een omgekeerde beweging gemaakt: dan brengt een Wase delegatie een bezoek aan het koninklijk paleis in Brussel. Onder andere Aardbeiprinses 2016 Kim Van Raemdonck en haar eredames Kiana Laureys en Laura Pillecijn brengen dan de eerste aarbeien naar koning Filip.  (mb, foto's: (c) Toerisme Vlaanderen)

 

Lees ook:

Rivierpark Scheldevallei opgericht

KRUIBEKE/DENDERMONDE. Op de scheepswerven van Baasrode in Dendermonde is het oprichtingscharter van Rivierpark Scheldevallei ondertekend. Het rivierpark bestaat uit zes grote gebieden: de Polders...