Gyselstraat is jongste schoolstraat

SINT-NIKLAAS. Sinds 6 november is Sint-Niklaas een schoolstraat rijker: de Gyselstraat in Nieuwkerken. Dat houdt in dat gemotoriseerd verkeer bij het schoolbegin en -einde niet is toegelaten in het deel tussen de rotonde en de N451. 

De Droomballon en stad sloegen de handen in elkaar om van het deel van de Gyselstraat tussen de rotonde en de N451 in Nieuwkerken een schoolstraat te maken. Gemotoriseerd verkeer is er niet meer toegelaten bij het schoolbegin en -einde.  De beslissing moet ervoor zorgen dat kinderen veilig de school kunnen bereiken. Concreet wordt de straat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag afgesloten van 08.10 tot 08.30 uur Op woensdag wordt ze afgesloten van 11.55 tot 12.25 uur.

Het stadsbestuur zet al een poos in op veilige schoolomgevingen. Schoolstraten zijn daar een voorbeeld van. Omdat ouders hun spruit het liefst zo dicht mogelijk bij de schoolpoorten willen brengen, dreigen heel wat buurten met scholen te verdrinken in verkeersoverlast. Met dergelijke schoolstraten wil de stad chaotische verkeerssituaties aan de schoolpoorten vermijden. (mb)

 

Lees ook:

Cauwenstraat wordt schoolstraat 

BEVEREN. Het drukke verkeer in schoolomgevingen bij het begin- en einduur van de schooldag zorgt niet enkel voor onveilige situaties maar ook voor fijn stof en slechte luchtkwaliteit. Om daar iets...

Tulpenstraat krijgt Octopuspaal

SINT-NIKLAAS. De Tulpenstraat krijgt een een Octopuspaal. Die moet de zichtbaarheid van de schoolstraat, en zo veiligheid van de leerlingen van de Don Boscoschool, verhogen. Zowel de directie als...