Historisch graf verdwenen ondanks belofte

DOEL. Op het kerkhof van Doel is het historisch graf van oud-strijder Theofiel Jozef De Munck geruimd. Het graf werd geruimd ondanks verklaringen van burgemeester Marc Van de Vijver op de gemeenteraad van 28 mei dat er geen concrete plannen waren om graven te ruimen. Gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens reageert woedend. Hij voelt zich bij de neus genomen omdat de beslissing om de graven te verwijderen genomen zou zijn daags voor de gemeenteraad van 28 mei. 

Ook de reden waarom het graf van De Munck is geruimd valt niet in goede aarde: "Als reden wordt momenteel aangevoerd dat de familie van het oorlogsslachtoffer zelf om de verwijdering gevraagd zou hebben. Familie die zelf vraagt om een graf dat meer dan 70 jaar oud is op te ruimen? Dat is compleet ongeloofwaardig." 

Stevenheydens wil dat de gemeente meer aandacht heeft voor funerair erfgoedbeleid. "In plaats van een afbraakbeleid moet er een echt erfgoedbeleid komen. Beveren 2020 is tevens van mening dat de adviezen van de Heemkundige Kring Land van Beveren en de Gemeentelijke Cultuur Raad (GCR) ernstig moeten genomen worden en meer gewicht moeten krijgen." Stevenheydens verwacht dat  burgemeester Van de Vijver en het college tekst en uitleg geven op de volgende gemeenteraad. (mb)

 

Lees ook:

"Samenwerking met Zeebrugge is onvermijdelijk"

BEVEREN. De groei van de haven van Antwerpen botst op haar grenzen. Dat zegt actiegroep Doel 2020. Mede dankzij de toename van containertrafiek tot 11 miljoen ton loste de haven van Antwerpen de...

Rel omdat Doel geen halte voor de waterbus krijgt

BEVEREN/DOEL. De activiteiten van de waterbus worden uitgebreid naar het noordelijke deel van de haven. Dat is geen overbodige luxe, gezien de vele verkeersproblemen in de regio. Dat Doel niet is...