20e editie van Erfgoeddag op 24 en 25  april

REGIO. Dit weekend vindt de 20ste editie van Erfgoeddag plaats. Dit jaar is het thema ‘De Nacht’.  Overal in het Waasland kan je terecht voor coronaproof erfgoedactiviteiten zoals wandelingen en tentoonstellingen. 

In Verrebroek start aan kunstwerk ‘BAKEN’ een wandelroute met luisterverhaal over archeologie en lokale cultuur.  In Moerbeke kan je de volksverhalen van Sprekend Waasland ontdekken in een wandeling met QR-codes.  Oude nachtelijke volksverhalen en -gebruiken staan ook centraal in de zoektocht van Ons Streven in Tielrode. De eerste aanwijzing vind je bij het standbeeld van de Veerman. Ook in Waasmunster en Stekene zijn er familiewandelingen.

Voor de gelegenheid zijn de stedelijke musea de Zwijgershoek in Sint-Niklaas vanavond langer open. Reserveren is wel verplicht. Andere tentoonstellingen zijn er rond Joos Vijd in Beveren en  professionele activiteiten tijdens de nacht in het Molenhuis in Temse. Voor wie Erfgoed liever thuis beleeft, zijn er de podcastverhalen Sprekend Waasland. (mb)

info:
erfgoeddag.be/search/site/moerbeke
erfgoeddag.be/search/site/stekene
erfgoeddag.be/activiteit/het-boeiende-nachtleven-tielrode
erfgoeddag.be/search/site/waasmunster
erfgoeddag.be/search/site/kruibeke
erfgoeddag.be/activiteit/identiteit-onbekend
museasintniklaas.be/activiteiten/erfgoednacht-nachtuilen-vliegen-uit
erfgoeddag.be/activiteit/nachtwerk
erfgoeddag.be/activiteit/sprekend-waasland-lotte-mari%C3%ABn-vertelt
sprekendwaasland.be

 

Lees ook:

Lokerse caféleven in boek en tentoonstelling

LOKEREN. Zaterdag is in Lokeren de tentoonstelling ‘Blijven Hangen’ geopend in het Stadsmuseum. Onderwerp is de geschiedenis van het Lokerse caféleven van meer dan 100 jaar. In die periode is het...

VZW Durme sluit bezoekerscentrum Molsbroek

LOKEREN. De VZW Durme sluit het bezoekerscentrum Molsbroek alvast tot eind dit jaar. De erfgoedwandeling door het Molsbroek in het Lokerse dialect voorzien voor morgen, zondag 5 december, en de...