Burcht heeft erg gevaarlijk kruispunt

Image
De voertuigen die hier in de Pastoor Coplaan groen hebben rijden de Dorpstraat in richting kerk maar voor de voetgangers die oversteken (waar de zwarte wagen is) hebben ook groen om over te steken! Veilig is dan toch iets anders.
BURCHT. De sp.a-fractie van Zwijndrecht gaat in de gemeenteraad een punt op de dagorde plaatsen rond een gevaarlijke verkeerssituatie aan het kruispunt Pastoor Coplaan, Kloosterstraat, Dorpstraat in de deelgemeente Burcht. Reeds enkele malen bracht de sp.a-fractie het probleem van bovenvermeld kruispunt aan de orde in de gemeenteraad.  Tot op vandaag zonder resultaat.

 

Als het verkeerslicht in de Dorpstraat op groen staat voor de voetgangers, staan tegelijkertijd de verkeerslichten in de Pastoor Coplaan op groen voor de auto's. Raadslid Denise Melis-De Lamper wees op het gevaar: "Autobestuurders die deze situatie kennen zullen, althans dat hopen wij, waarschijnlijk hun rijgedrag aanpassen. De andere chauffeurs die op de Pastoor Coplaan rijden en zien dat het licht op groen staat voor hen, rijden door dat groene licht om de Dorpstraat in te rijden richting Kerkplein.  Heel dikwijls moeten zij op de rem gaan staan, omdat er op dat moment een voetganger ter hoogte van de Dorpstraat 64 de straat oversteekt, weliswaar met groen licht."

 

Zo is daar inderdaad de situatie en zolang chauffeurs tijdig kunnen remmen is er geen probleem. Maar wanneer er iemand nog volle gas geeft en er plots een voetganger in beeld komt op het zebrapad, dan kan er wel eens een probleem zijn. "Niet elke voetganger is nog even goed te been.", zegt het raadslid, "En dan zouden zware lichamelijke letsels of in het slechtste geval de dood wel eens het gevolg kunnen zijn."

 

De sp.a-fractie is van mening dat indien al de verkeerslichten op dit kruispunt tegelijkertijd op groen zouden gezet worden voor de voetgangers, dit probleem zou opgelost zijn.  "Uiteraard zijn ook andere mogelijkheden voor ons bespreekbaar. Maar onze fractie, mede met heel veel voetgangers die gebruik maken van deze oversteekplaats, vragen wel om nu dringend een oplossing te geven aan deze zeer gevaarlijke situatie.", zo besloot Denise Melis-De Lamper. (R.D.)

 

Lees ook:

het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan in BurchtBURCHT. Aan het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan schuilt er voor overstekende voetgangers aan het zebrapad van de Dorpsstraat, een...

BURCHT. Het oplossen van het gevaarlijk oversteken voor voetgangers op het kruispunt Dorpsstraat-Kloosterstraat-Pastoor Coplaan is zeker niet voor weldra. Als voetgangers oversteken in de...