Nog geen oplossing voor gevaarlijke oversteek in Burcht-centrum

ImageBURCHT. Het oplossen van het gevaarlijk oversteken voor voetgangers op het kruispunt Dorpsstraat-Kloosterstraat-Pastoor Coplaan is zeker niet voor weldra. Als voetgangers oversteken in de Dorpsstraat komt het verkeer uit de Pastoor Coplaan gewoon aangereden. Voor beiden is het groen licht. Raadslid Denise Melis-De Lamper (sp.a) bracht het probleem op de gemeenteraad.

 

De burgemeester wees er op dat de verkeerslichten werken met een oude installatie maar dat er met de huidige middelen toch een aanpassing moet mogelijk zijn. Hij wilde het wel laten oplossen en een offerte laten maken voor een installatie die de veiligheid garandeert. Al gebeurde er nog nooit een ongeval.
 

De huidige verkeerslichten, die al heel lang meegaan, zullen misschien moeilijk aan te passen zijn. "Het enige dat zou kunnen is dat we alle lichten op oranje zetten maar dan wordt gevreesd voor onvoldoende doorstroming op de spitsuren. Toch hebben we wel de intentie het ernstig aan te pakken en een prijsofferte te laten maken.", zo beloofde Willy Minnebo.

 

Raadslid Denise Melis-De Lamper vond ook dat er daar wel eens mocht opgetreden worden tegen de wielertoeristen die ter hoogte van de beenhouwer, bij rood licht gewoon op het voetpad gaan rijden om het rood te vermijden. Ze drong aan op controle en wil dat ook wielertoeristen het verkeersreglement respecteren.


De burgemeester liet hierbij het woord 'wielerterroristen' vallen en hij wist van het probleem. Normaal ga je er vanuit dat die fietsers het reglement volgen. Iemand had al eens gevraagd om een politieagent aan de lichten te zetten om te beletten dat er door het rood licht werd gereden Maar dat was voor de burgemeester een stap te ver. Het simpelste is dat wielertoeristen gewezen wordt op hun te volgen verkeersreglement. (R.D.)

 

Lees ook:

het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan in BurchtBURCHT. Aan het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan schuilt er voor overstekende voetgangers aan het zebrapad van de Dorpsstraat, een...

De voertuigen die hier in de Pastoor Coplaan groen hebben rijden de Dorpstraat in richting kerk maar voor de voetgangers die oversteken (waar de zwarte wagen is) hebben ook groen om over te steken!...