Geen oplossing te vinden voor regeling verkeerslichten

Image
het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan in Burcht
BURCHT. Aan het kruispunt Dorpsstraat - Pastoor Coplaan schuilt er voor overstekende voetgangers aan het zebrapad van de Dorpsstraat, een gevaar want wanneer het voor hen groen is dan is het ook groen voor het verkeer dat uit de Pastoor Coplaan komt. Moest het ooit gebeuren dat een chauffeur niet attent is, loopt een overstekende voetganger wel gevaar. Goddank is tot op heden geen ongeval gebeurd. Dat neemt niet weg dat gemeenteraadslid Denise Melis-De Lamper (sp.a), zich toch zorgen maakt. Ze vroeg uitleg aan politiechef Frank Noens.

 

Frank Noens volgt de situatie wel maar zo direct een oplossing vinden zit er niet in en is niet voor de hand liggend vermits de verkeerssignalisatie hopeloos verouderd is. Het moet op een logische manier worden aangepakt maar de installatie zal dat niet aankunnen. Men wil het allemaal nog eens goed bekijken. Rood, groen en oranje bekijken is geen probleem. Dat werkt nog steeds goed en juist maar de afstemming op dat zebrapad kan niet. De korpschef is ervan overtuigd dat het áltijd een moeilijk kruispunt zal blijven. Het moet ook bekeken worden naar de verkeersstromen die er langs komen maar de ideale technische oplossing vinden ligt moeilijk.

 

Raadslid Walter De Wulf (VLD) wist toch dat er 1 firma is die er wel aan zal kunnen werken maar het is zo dat de installatie van de verkeerslichten zo oud is, dat er geen onderdelen meer van zijn. Best is volgens hem dan ook een nieuwe te laten plaatsen.

 

Burgemeester Minnebo stelde dan ook voor om toch maar eens een offerte te laten opmaken voor nieuwe verkeerslichten aan hetmoeilijk kruispunt P.Coplaan-Dorpsstraat-Kloosterstraat. Een budget zal voorzien worden in de begroting 2009. Er werd dan nog eens gewezen op het feit dat er nog geen ongevallen zijn gebeurd. Chauffeurs kunnen natuurlijk altijd door het rood licht rijden en dat is dus de verantwoordelijkheid van de autobestuurder. Minnebo verwees nog naar een dame die vroeg om politie te plaatsen aan schoolverkeerslichten aan Dorp Oost om te zien of er niet door het rode licht wordt gereden. Dat is pure onzin. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Het oplossen van het gevaarlijk oversteken voor voetgangers op het kruispunt Dorpsstraat-Kloosterstraat-Pastoor Coplaan is zeker niet voor weldra. Als voetgangers oversteken in de...

De voertuigen die hier in de Pastoor Coplaan groen hebben rijden de Dorpstraat in richting kerk maar voor de voetgangers die oversteken (waar de zwarte wagen is) hebben ook groen om over te steken!...