Inschrijven voor Zwijndrecht Zwomert

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Er komt een nieuwe uitgave van Zwijndrecht Zwomert dat tien jaar geleden werd opgestart. Zwijndrecht was toen één de eersten in Vlaanderen. Wat niet wil zeggen dat de gemeente de periode er voor niets deed in de grote vakanties.

 

In 1986 waren er de eerste sportweken, in 1989 volgde de speelpleinwerking 't Ravotterke. In 1994 volgde de eerste Grabbelpas daar en in 1995 kwamen er de kinderopvang Kobbe & Kozze bij. De eerste jaren bestonden deze initiatieven allemaal naast elkaar. Op dezelfde momenten werd voor eenzelfde doelpubliek en met zeer gelijklopende methodieken een aanbod voorzien. Vooral de speelpleinwerking en Kobbe en Kozze zaten in elkaars vaarwater.

En dan broeide er in de hoofden van de stafmedewerkers de samenwerkingsgedachte. Zwijndrecht Zwomert ontstond. Het kwam er nu op aan om alles in een vaste vorm te gieten zodat er voor vakantie -initiatieven geen verschillende prijzen meer waren en dat bijvoorbeeld het vervoer, de openingsuren en de inschrijfmomenten op alle locaties dezelfde waren.


Maar wat er in Zwijndrecht ook gebeurde, het kind moest centraal staan, moest zoveel mogelijk kunnen kiezen en alle organisaties moesten gelijkwaardig zijn. Zwijndrecht werkte voortreffelijk en in 1993 ontving de gemeente Zwijndrecht voor deze organisatie uit handen van de Minister van Welzijn de prijs van het 'geïntegreerd lokaal project' naar kinderen. In 2003 werd nog een tevredenheidsenquête gehouden. Hieruit bleek met overweldigende cijfers dat de gebruikers, ouders en kinderen uitermate tevreden waren over het aanbod.

 

Ondertussen hebben duizenden en duizenden kinderen een deel van hun vakanties gespeeld in Kobbe en Kozze, op sportkampen en -activiteiten, op de speelpleinwerking 't Ravotterke, met grabbelpasactiviteiten, met swapactiviteiten. Elk jaar zijn er ook bijna 100 medewerkers nodig voor kinderopvang of als sportmonitoren en speelpleinmonitoren. En dan is er ook nog gemeentepersoneel dat zich enthousiast inzet. Het gaat daarbij ook om meer dan 700 kinderen en jongeren per jaar.

 

Ook voor 2008 staan begeleiders, monitoren en gemeentepersoneel weer klaar voor een sportieve en speelse zomer. De editie 2008 wordt eigenlijk wakker gemaakt op vrijdag 6 juni met het traditionele inschrijfmoment van 16 tot 19u in het Administratief Centrum.


Op woensdag 25 juni organiseert de gemeente de eerste officiële buitenspeeldag. Omdat het 10-jarig bestaan wordt gevierd zal er zeker een jubileumsfeer zijn.


Er is ook een Zwijndrecht Zwomertbrochure waarin alles te lezen staat wat de zomer gaat brengen.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De gemeente heeft weer grote vooruitzichten voor de komende grote vakantie. Zwijndrecht Zwomert is een hit geworden voor de kinderen, kleuters en lagereschool, die nu al op school het...

De kleuters worden in de gemeente Zwijndrecht verwend en genieten van een prettige vakantie.ZWIJNDRECHT/BURCHT. In Zwijndrecht Zwomert krijgen de kleuters weer een bijzonder leuk en afwisselend...