Zwijndrechtse kleuters in augustusvakantie

Image
De kleuters worden in de gemeente Zwijndrecht verwend en genieten van een prettige vakantie.
ZWIJNDRECHT/BURCHT. In Zwijndrecht Zwomert krijgen de kleuters weer een bijzonder leuk en afwisselend programma aangeboden voor augustus. De stap van juli naar augustus wordt gezet met een regionaal Sportkamp voor G-kids of kinderen met een beperking. Het gaat door van maandag 28 juli tot vrijdag 1 augustus. 

Deze G-Kids worden volledig geïntegreerd in het bestaande aanbod van activiteiten en leeftijdscategorieën. Er wordt voor hen extra begeleiding voorzien. Het vindt plaats in Sportcentrum Breeven te Bornem Van 9 tot 16u. Het kost 45 euro plus 12,5 euro voor vervoer. Vanaf 5 deelnemers zal de sportdienst voor vervoer zorgen. Het kamp is er ook voor de lagere school.

De stap juli-augustus wordt bij de kleuters ook gezet in een Omnisportkamp van maandag 28 juli tot vrijdag 1 augustus. Gedurende een ganse week maken de kinderen kennis met een uitgebreid programma aan sport en spel. Dit omnisportkamp vindt plaats in de sporthal van 10 tot 16u. het is er ook voor de lagere school.

 

ImageAlle kleuters van 2002 krijgen van 4 tot 8 augustus ook een tennisstage. Nu Kim en Justine hun tenniscarrière waarwel hebben gezegd, zoekt ons land nieuw talent. De stage loopt in samenwerking met tennisschool Advantage en gaat door op de tennisterreinen van Sportpark De Wallen in Burcht, van 9 tot 12u.

 

Kobbe Burcht heeft ook weer de speciale programma’s in huis. Van 4 tot 8 augustus biedt de kinderopvang voor alle kleuters  abracadabra aan of een mystiek thema over spookhuizen, golems, circustechnieken.


In de week van maandag 11 tot donderdag 1’ augustus wordt in Kobbe gewerkt rond de Olympische Spelen  en in de week van maandag 18 tot donderdag 22 augustus gat het over ‘Moeder aarde, vader tijd. Zonnewijzers maken, archeologische zoektocht, zandkastelen bouwen, insecten nabootsen, modderspelen.
Kobbe sluit tenslotte af van maandag 25 tot vrijdag 29 augustus met eenb Vlaamse sterrenkermis, een traditie waarin sterren worden uitgereikt. Kobbe is alle dagen oppen van 7u tot 18u30, voor alle kleuters.

 

Een apart hoofdstuk is er ook voor de Speelpleinwerking de wordt georganiseerd op de school ‘Het Laar’ in de Laarstraat. Van 8u30 tot 16u30 kan daar naar hartelust gespeeld worden van maandag 4 tot vrijdag 8 augustus, van maandag 11 tot donderdag 14 augustus en van maandag 18 tot donderdag 21 augustus.

Woensdag 6 augustus wordt in de Kerkstraat 50 te Burcht van 9u30 tot 15u30, themadag Dora, georganiseerd. Het is een superdag in gezelschap van Dora en Boots met spelletjes, knutselen en voor iedereen is er een Dora-aandenken.

 

Vrijdag 8 augustus trekken de kleuters naar Recreatiedomein ‘De Ster’ dat voor een dagje omgetoverd wordt tot één groot speelplein. Het is een organisatie van de Wase Speelpleinen. Het gaat er samen met de lagere school en de kinderen van ‘Ravotterke’ Deze ‘sterdag’, met vertrek aan de parking van de sporthal, duurt van 9 tot 17u en kost 2 euro.

 

Op dinsdag 12 augustus is er voor de kleuters de theatervoorstelling in het Waaigat , Madame Drupjes. Het is een vertelproductie met als thema ‘water’. Het is een organisatie die ook geldt voor de lagere schoolkinderen en deze van Kobbe en Kozze, in samenwerking met ‘Kip van Troje’.

 

ImageDe kleuters kunnen ook deelnemen aan een Atletiekstage van maandag 18 tot vrijdag 22 augustus in Sportpark De Wallen, telkens van 14 tot 16u. De stage verloopt onder leiding van geschoolde trainers en atleten. Ze maken dagelijks kennis gedurende 2 uurtjes met de verschillende disciplines uit de atletiek. Ze leren spurten, starten uit startblokken, hindernislopen, hoogsprongen, verspringen, hink-stapspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen.

 

Op dinsdag 19 augustus wordt een leuke uitstap gemaakt naar Planckendael, het mooiste dierenpark van het land. Men gaat er een hele dag van 9u tot 17u, op ontdekkingsreis naar alle dieren. Er wordt ook geravot in een speeltuin. Ook de kinderen uit de lagere school en deze van Kobbe en Kozze reizen mee. Vertrek aan de parking van de sporthal.

 

Eind augustus komt er van maandag 25 tot vrijdag 29 augustus nog een “Huppel-Knutsel-Week” in de sporthal, van 10 tot 16u. Deze 5-daagse voor de allerkleinsten zit boordevol spel, sport, beweging en knutselplezier. Het is een samenwerking tussen Grabbelpas en de Sportdienst. Het zijn activiteiten die ook door de lagere schoolkinderen worden gedaan.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De gemeente heeft weer grote vooruitzichten voor de komende grote vakantie. Zwijndrecht Zwomert is een hit geworden voor de kinderen, kleuters en lagereschool, die nu al op school het...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Er komt een nieuwe uitgave van Zwijndrecht Zwomert dat tien jaar geleden werd opgestart. Zwijndrecht was toen één de eersten in Vlaanderen. Wat niet wil zeggen...