Geen Zwijndrechtse ballonmeeting meer

Image
De Zeppelin die als enige in de lucht ging tijdens de 5de Ballonmeeting in juli.
ZWIJNDRECHT. Er komt in Zwijndrecht geen 6de Ballonmeeting meer in 2009. De 5de uitgave begin juli 2008 kreeg af te rekenen met slecht weer en de ballons konden (weer) niet opstijgen. Gelukkig redde de Smurfzeppelin toch nog het feest op zaterdag. Ook de omlijsting viel in de smaak en al bij al was er nog grote belangstelling.

 

Maar het schepencollege kon daar echter niet meer mee leven en besloot de knoop door te hakken: geen ballonmeeting 2009 meer. De dienst middenstand werd er te veel werk door aangesmeerd, de mannen van de groendienst en de technische diensten moesten er te hard voor werken en vooral de weermaker werkte niet mee.

Maar ergens speelt het financiële plaatje ook wel mee. Het werd te duur genoemd ondanks het feit dat de netto kostprijs toch maar 7.000 euro blijkt te zijn omdat er toch sponsoring was en er ook bij de organisatie zelf ontvangsten waren.

 

Image
Gedaan met de gezellige terrassen bij de ballonmeeting aan Westpoort.
Een ballonmeeting zonder ballons die opstijgen, is er geen. Dat is nu eenmaal zo. Organisator en ballonvaarder Marc Verhelst, liet op het einde van de 5de uitgave ook al verstaan dat het wel eens de laatste kon zijn. Hij heeft gelijk gekregen. Jammer voor de bedrijven die er eigenlijk een prioriteit hadden van gemaakt mee te werken aan deze ballonmeeting die elk jaar werd georganiseerd in het kader van 'Vlaanderen Feest'.

 

De eerste ballonmeeting vond plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2004. Het initiatief was gegroeid uit een contact van burgemeester Minnebo met de Zwijndrechtse ballonvaarder Marc Verhelst.Als terrein werden de gronden aan Westpoort, achter het vroegere bedrijf Van Pelt, ingenomen. Het was in 2004 ook de bedoeling de bevolking die bedrijvenzone wat beter te leren kennen.  Dat si ondertussen na 5 uitgaven zeker gelukt.

 

De Zwijndrechtse ballonmeeting was uniek, omdat het de enige was die zo dicht bij de stad Antwerpen en het vliegveld van Deurne mocht opstijgen. Speciaal was ook het opstijgen vlakbij de E17. Voor heel wat medewerkers heeft de ballonmeeting in elk geval bijzonder leuke herinneringen nagelaten. Luc De Meyer, die de supervisie in de organisatie had vanuit de gemeente, heeft sedert 2004 zijn stempel gedrukt op de manier waarop de Zwijndrechtse Ballonmeeting naar buiten kwam. Hij was echter ook de steunpilaar waarrond het hele gebeuren draaide.  (rolf duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De kans is zeer groot dat er dan toch nog een ballonmeeting komt in Zwijndrecht in 2009. De gemeente die het vijf jaar lang als een visitekaartje kon gebruiken, heeft wel vrij...

Team Madness gaf ook aan de kleinste bezoekers mogelijkheden om deel te nemen. Hier wordt het boomstam(metje)werpen aangeleerd.ZWIJNDRECHT. Een ballonmeeting organiseren houdt altijd risico’s...

Dit is de Smurf die in zowat gans Europa de show zal stelen. De letters TVP 1 verwijzen naar de Poolse Televisie want een week voordien was de smurfzeppelin in Warschau.ZWIJNDRECHT. De 5de editie...

dit is de blikvanger: de SmurfzeppelinZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur heeft uit de samenwerking met ballonvaarder Mark Verhelst reeds bijzonder veel successen geput bij de viering van het Feest van...