Zangeres Laurie is terug in 'Werner & Laurie zingen Live'

Image
Werner Michiels accordeonist en Laurie (Goemaere) zangeres.
VRASENE. De Vrasense zangeres Laurie is terug. Zingen is haar leven en ze vormt nu mee het duo Werner & Laurie. Ze brengen live de mooiste evergreens en Schlagers,  klassieke country hits en liedjes uit overgrootmoeders tijd. Het is ook al tientallen jaren dat Laurie actief is maar thans mogen we zeker spreken over een comeback van formaat. We moeten al terug gaan naar de jaren zeventig en tachtig om Laurie haar grote stap te zien zetten in de showbizzwereld. Haar plaatjes werden op heel wat radio’s gedraaid, zelfs op de toenmalige BRT. Met een ervaren man als Werner Michiels aan haar zijde vormt ze een verrassend muzikaal duo. Twee rasentertainers samen, zo lazen we ergens.

Werner Michiels was in een ver verleden bekend als Vlaanderens warmste radiostem, bekend van o.a. Radio Maeva en VRT. Als zanger behaalde hij 3 jaar opeenvolgend de finale van 'De gouden Micro'. Hij kleurt ook als DJ elk feest met de mooiste hits van 1955 tot 1979, met thema's zoals Rock & Roll, popcorn, disco. En belangrijke surplus voor het duo is ook wel dat Werner met de elektronisch versterkte accordeon ook de mooiste meezingers ten beste brengt. Hij heeft uiteraard ervaring want hij is al 35 jaar accordeonist en speelt de mooiste meezingers.

Werner en Laurie hadden in Waaslander Mike West van het orkest The Westband een gemeenschappelijke vriend. Na twintig jaar ontmoetten ze elkaar en van het één kwam het ander met het gevolg dat ze nu ongeveer een jaar bezig zijn met het project 'De Werner Michiels en Laurie-Show'. Werner vindt dat het eigenlijk gewoon de bedoeling is de mooie melodieuze melodieën terug onder de mensen te brengen. "Vooral in dit ‘boem-boem-tijdperk en dat niet alleen voor de senioren want we stellen vast dat ook de jeugd er terug vatbaar voor wordt", aldus Werner Michiels.

Image
Eind 1990 bracht Laurie dit plaatje nog uit. 'Morgen komt er weer een nieuwe dag'. Het was een nummer dat werd geschreven door Patrick Verstiggel, afkomstig uit Vrasene.
Laurie kenden we al van begin de jaren zeventig en ze is steeds her en der blijven zingen maar de periode van plaatjes en later cd’s uitbrengen ligt ver in de tijd terug. Maar Werner weet het zeker dat zij qua kwaliteit zeker een BV-status waardig is. Vooral omdat ze bij een live-optreden een hoog niveau haalt. "Live zingend is Laurie niet te onderscheiden van studio-opnamen", onderstreept Werner. Vanaf 1974  bracht ze een tiental singles uit.
In 1990 trad ze nog op in een horecazaak aan het Sint-Niklase Stationsplein. Ze deed dat voor mensen die met autobussen ééndagsreizen maakten. De bezoekers kwamen er uit alle delen van het Vlaamse land. Eind van dat jaar bracht ze ook een kerstsingle uit 'Kerstnacht'. Een ware meezinger was dat, op de bekende melodie van 'Jingle Bells'. In die periode had ze een fanclub die was gevestigd in ’t Lijsternestje  in de Eigenlostraat te Sint-Niklaas - Temse.

verscheidenheid

Zowel voor Laurie als voor Werner is het nu een nieuwe start en ze hopen allebei om regelmatig, misschien zelfs wel éénmaal per week te mogen optreden.
Het bijzondere aan hun mogelijkheden is wel het live zingen,  niet lippen of playbacken. Daar legggen ze hun klemtoon op.  Die ligt verder ook op de keuze van de nummers zowel op vlak van het show-zang-aspect, als dans-format. Al dan niet verweven met mooie Vlaamse deuntjes begeleid op live accordeon. De shows bestaan zowel uit solo -nummers als uitduetten in een verhouding van 70/30%.
Ook de mogelijkheid om een avondvullend programma aan te bieden met als ingrediënten discobar verweven met live-zingende-artiesten. Het vormt één vloeiend, muzikaal geheel.
Ook al gaat de voorkeur naar een podium, toch speelt Werner ook al eens straatmuzikant. Maar dan enkel maar op braderijen.

Image
een nieuwe start met een verzamelcd 'Tijdloze Melodieën'
‘Werner en Laurie’  kunnen reeds een eerste cd aanbieden. Dat is de verzamel –cd die ’24 tijdloze melodieën’ bevat. Omdat Laurie vroeger ook al meer aandacht had voor countrymuziek, zit het ook als een belangrijk onderdeel in hun repertoire, zeker voor 25 %. Op de verzamel-cd staan dan ook enkele country-pareltjes,  zoals oa Crazy en Tennessee walz.  De cd 'Tijdloze Melodieën' bevat 24 nummers en is een productie van Werner Michiel en hij schreef ook de arrangementen en deed de studiotechniek in zijn eigen studio.

 Dat met hun repertoire ook de senioren worden benaderd staat buiten kijf. "Bij een optreden voor senioren zijn zowel het show-aspect als het dans-format een succes.  Met evergreens die jongere artiesten niet meer kennen of brengen. Bijvoorbeeld:  9 op de 10 jongere artiesten kennen enkel à la 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer, terwijl er zo'n schat van evergreens bestaat. Wij hebben gelukkig nog die ‘bagage’", verduidelijkte Werner.
Op verzoek brengen zij een gehele Nederlandstalige show. "Anderzijds zorgen wij ervoor dat er toch steeds zo'n 30% Nederlandstalig werk wordt gebracht. En onze prijs voor een show is zeer democratisch!", zo besloot Werner.

Voor boekingen kan men terecht bij Werner Michiels Entertainment 0488.98.55.35  of 03.889.44.75 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ROLF DUCHAMPS)

 

 

Lees ook:

STEKENE/VRASENE. Zangeres Laurie en Werner Michiels vieren dit jaar een bijzondere verjaardag: 40 jaar op de planken. Al zijn ze nergens te bespeuren in de hitlijsten, bekend en geliefd zijn ze wèl....

BEVEREN. Werner Michiels en Laurie hebben hun derde album klaar. Het album kreeg de titel 'Tijdloze melodieën vol. 3' mee en bevat een mix van evergreens, romantische songs uit het rock &...

VRASENE. Het Vrasense muzikaal duo Werner Michiels en Laurie heeft een nieuwe cd op de markt gebracht. Ze hebben hem terecht '24 Tijdloze Melodieën' genoemd. De gekozen nummers zijn inderdaad nog...