Sint-Gillis huldigde zijn sterkste inwoner

Image
Jimmy Laureys, de sterkste man van ons land, kan met de glimlach terug kijken op een prachtig 2008.
SINT-GILLIS-WAAS. In De Route werd Jimmy Laureys, de 27-jarige krachtpatser gehuldigd voor zijn prestaties in de wereld der sterke mannen. Hij wrd in 2008 de sterkste man van Vlaanderen, België en Zwitserland. Hij was ook de eerste Belg ooit die in ‘Strong Man’ op de wereldranglijst kwam te staan als 33ste semi-prof op 51 atleten. Hij is nu toch al 4 jaar bezig met Strong Man op internationaal niveau. Daardoor kreeg hij nu al de naam van 'The Belgian Beast'.

Jimmy droeg van in de beginne ook de bedoeling in zich mee om deze krachtsport meer bekendheid te geven en in ons land er meer respect voor af te dwingen. Momenteel vindt hij dat er al meer aandacht voor is en dat werd bewezen door het kampioenschap dat in Sint-Niklaas werd georganiseerd en massale belangstelling kreeg.
Voor hem zelf groeit de ambitie om ooit de sterkste man van Europa en zelfs van de wereld te worden.

Hij traint er nog steeds op hoog niveau voor en dat in Pat’s Activity Center’ bij Patrick De Wiest in de Hoogstraat te Bazel. Het voorbije jaar genoot Jimmy Laureys toch weer zeer veel media aandacht en acht keer was hij te zien op de televisiezender  Euro Sport in de Strong Man Champions Leaugue & Strong Man Serrie’s.
Hij vestigde ook enkele Europese records. Zo verwezenlijkte hij het in een 'Farmers Walk' 45 meter te stappen met  tweemaal 155 kg als gewicht in de handen in 21sec19. In de proeg 'Stones of Strenght' bracht hij 5 stenen van 110 kg tot 180 kg naar een verhoog van 1m40 in 14sec45.
Er staan ook 6 Belgische records op zijn naam Power Lifting WPC en 1 Europees record Powerlifting met een dead lift (de bar met gewicht van de grond heffen)van 350 kg. Hierin verwezenlijkte hij ook al eens 365 kg. Ook in bench press (bankdrukken) en squat (kniebuigen met halter in de nek) verwezenlijkte hij knappe resultaten.
In Nederland is Jimmy ook geen onbekende want hij werd 6 keer eerste in Strong Man en in Duitsland haalde hij drie titels weg.

Als Jimmy Laureys uit Sint-Pauwels gespaard blijft van kwetsuren mogen we van hem nog heel wat ‘gewichtige” dingen verwachten. De zware kwetsuur die hij in juni 2007 opliep is volledig weggewerkt. Toen trok hij de biceps van een arm volledig van het bot. Er volgde een heelkundige ingreep en dan een hele periode van rust.

Tijdens de demonstratie in De Route, lag een halter klaar en alvorens hij die liftte, vroeg hij aan burgemeester Remi Audenaert en sportschepen Karel Verhelst om met hun tweeën de halter even te heffen. Maar zij kregen er niet de minste beweging in. Voor The Belgian Beast was het maar een klein kunstje: handen aan de ‘bar’ en hop, de meer dan 300 kg ging van de grond. (Rolf Duchamps)
 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Het hoogtepunt van de jaarlijkse sportlaureatenhulde was ongetwijfeld de bekendmaking van de sportvrouw, sportman, sportclub en de sportverdienstelijkste van het jaar. Het waren...

SINT-GILLIS-WAAS. De hulde van de sportlaureaten heeft duidelijk gemaakt dat de sport een rijkelijk leven kent in de ganse gemeente. Zo maken toch een 50-tal bloeiende sportclubs deel uit van de...

SINT-GILLIS-WAAS. De sportlaureatenhulde is een uitgebreid gebeuren geworden. In totaal moesten 74 sporters of verdienstelijke clubleden worden gehuldigd. Het grootste aantal kwam uit de...

SINT-GILLIS-WAAS. In de Route werden de winnaars bekend gemaakt van de gemeentelijke Fietszoektocht die van 21 juni tot 21 september voor de 3de maal werd georganiseerd onder het thema...