Dirk Brynaert wint derde keer op rij Scheldejogging Steendorp-Temse

TEMSE. Gisteren, zondag 22 mei, verschenen 87 deelnemers aan de start van de twintigste Scheldejogging op de dijk Steendorp-Temse, het hoogste aantal ooit. De wedstrijd over 5,16 kilometer werd gedomineerd door de 45-jarige Dirk Brynaert, de winnaar van de twee vorige edities. Hij liep van in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding en eindigde dan ook als eerste, met een enorme voorsprong. Johan Heerweg werd, net als in 2009 en 2010, tweede. 

Nadien liepen in deze volgorde volgende renners over de finishlijn: Guy Van Lent (Bornem), Jean-Pierre De Groep, Tom Cordemans (Blaasveld), Lex Casteleyn (Temse), Dominik Beirnaert (Sinaai), Adriaan Beirnaert (Sinaai), Jordy Van Haver (Temse) en Jimmy Cloostermans (Temse).

Na de wedstrijd kregen alle deelnemers in restaurant Temsica een trofee, met voor de eerste drie nog een extra attentie. Verder reikte burgemeester Luc De Ryck nog een aantal speciale prijzen uit.

Lies Brynaert ging als 32ste maar als eerste vrouw over de eindlijn. Georges Colman uit Rupelmonde was met z'n 77 jaar de oudste deelnemer, de 64-jarige Irène Van Broeck de oudste vrouw in de wedstrijd. De 8-jarige Tilo Poeck en de 16-jarige Lies Brynaert waren de jongste deelnemers.

Bjorn Van Brussel kreeg een prijs voor de verste deelnemer. Hij kwam vanuit het Franse Roubaix naar de Temse afgezakt en Marc Van Nuffel was de eerste rolstoelgebruiker die deelnam aan de Scheldejogging. Ook de vermelden waard: Jan De Gendt is de enige die tot hiertoe aan alle edities van de Scheldejogging heeft deelgenomen. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Zondag verschenen 75 deelnemers aan de start van de 18de Scheldejogging Steendorp-Temse, over een afstand van 5,06 kilometer. Met de 48 mannen en 27 vrouwen telden de organisatoren een van de...

TEMSE. De 44-jarige Dirk Brynaert won zondag 30 mei de negentiende Scheldejogging Steendorp-Temse. Brynaert won vorig jaar de jogging. Ondanks het gure weer verschenen 41 mannen en 10 vrouwen aan de...