Bekerwinnaar Sporting Lokeren gehuldigd in stadhuis

LOKEREN. Dinsdagavond 29 april werden de spelers, het bestuur, trainers en stafleden van voetbalclub Sporting Lokeren door het stadsbestuur gehuldigd naar aanleiding van het behalen van de Beker van België. Zij brachten de beker mee naar het stadhuis.

Volgens schepen van Sport Jerome Van Doorslaer zijn er wel die zeggen dat deelnemen belangrijker is dan winnen, "maar het is toch maar zoals je het bekijken wil, want als in uw stad een ploeg de Beker van België wint, is dat toch wel iets heel speciaals. Wij zijn het clubbestuur enorm dankbaar voor de prestaties en resultaten die zij in Lokeren leveren", zegt hij. Verder dankte de schepen nog de ruim 19.000 supporters voor hun steun en de goede sfeer bij de bekerwedstrijd. Hij vestigde ook de aandacht op enkele gelegenheidsproducten van Lokerse zelfstandigen. Slagerij Kurt Van Winckel en Leen De Waele brachten een speciale kampioenenpaté mee naar het stadhuis. Van Patisserie Lanssens stond er een chocoladen beker met kleine marsepeinen versies van elke speler.

Burgemeester Filip Anthuenis, voor de gelegenheid uitgedost met Sporting-sjaal en Sporting-stropdas, liep over van enthousiasme: "Nu hebben we opnieuw de beker, en ’t is nog maar twee jaar geleden!". Een speciaal woordje van dank voor speler Alexander Schotz, die de winning goal maakte: "was het nu met the head of met the shoulder?"
De burgemeester toonde zich ook bijzonder verheugd met de goede samenwerking tussen de stad en de club, om ervoor te zorgen dat het stadion voldoet aan de UEFA-normen. In tegenstelling tot twee jaar geleden, zal het Europees voetbal daardoor nu ook in eigen stadion afgewerkt kunnen worden: Sporting zorgt voor nieuwe tribunes en zet het stadion in orde; de gemeenteraad van zijn kant keurde zopas een bijkomende investering goed voor aanpassing van de elektriciteitsinstallaties.
"Sporting is de ambassadeur van de stad, hoort bij de stad, is deel van onze stad. Nu gaan we Europa veroveren" zegt een geestdriftige Anthuenis, die er op wijst dat de club hier ook een brede maatschappelijke rol vervult, o.a. middels sociale tewerkstellingsprojecten en de voetbalschool.
Een speciaal dankwoord had hij voor Sporting-voorzitter Lambrecht: " Een opperstebeste voorzitter, die de club weer financieel gezond maakte, en die onderweg soms moeilijke, moedige, maar juiste beslissingen moest nemen"
Ook Peter Maes werd niet vergeten: "Een steengoede, schitterende trainer. We horen dat hij reeds meerdere aanzoeken zou gekregen hebben, maar hij heeft mij beloofd dat hij niet naar Gent gaat", beweert de burgemeester. "De Beker is een trofee voor de voorzitter, de trainers, de staf en alle spelers", besluit hij.

Voorzitter Lambrecht dankte iedereen voor de toegezwaaide lof, maar vond dat de reden van het succes maar een deeltje bij hem lag. Hij vroeg technisch directeur Willy Reynders niet te vergeten. Die zorgde volgens de voorzitter voor een basis met kwaliteitsvolle spelers, welke door trainer Maes dan weer deskundig en met vaste hand gekneed werden tot een coherente ploeg.
Peter Maes vond op zijn beurt dat niet alle lof hem alleen toekwam. Hij wees op de onmisbare hulp die hij krijgt van trainers, technische en medische staf en velen daaromheen. "Ik hoop dat we met Lokeren nog vele succesvolle jaren kunnen gaan beleven", zegt hij. Misschien een bevestiging dat hij Lokeren nog niet zo snel zal verlaten?

Tot slot werden de voorzitter, trainer, stafleden en spelers verzocht het Gulden Boek te ondertekenen. Daarin stond o.a. geschreven: "Wat niemand had durven dromen is werkelijkheid geworden. De bekerwinst zorgde voor een sportieve hoogdag, die onze stad in de spotlights zette." (jdw)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Sporting Lokeren is na verschillende pogingen eindelijke geselecteerd voor Open Stadionmaar daarvoor het wel een samenwerking met het OCMW voor nodig. Die samenwerking is een sociaal...

LOKEREN. In Lokeren slaat de voetbalgekte toe. Sporting Lokeren speelt op 24 maart in het Heizelstadion de finale van de Beker van België tegen KV Kortrijk. Het is dertig jaar geleden dat Sporting...

LOKEREN. Het is bijna zover: op 24 maart voetbalt Sporting Lokeren tegen KV Kortrijk met als inzet de Beker van België. Het Lokers stadsbestuur is ervan overtuigd dat haar ploeg zaterdagavond met...

LOKEREN. Reeds eind vorig jaar raakte bekend dat voetbalclub Sporting Lokeren door een jury verkozen was tot Meest Verdienstelijke Lokeraar 2010. Voor de officiële uitreiking wensten het...

LOKEREN. Donderdagavond 23 dcember werd bekendgemaakt dat eersteklassevoetbalclub Sporting Lokeren verkozen is tot Verdienstelijkste Lokeraar 2010. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon...

LOKEREN. Eersteklassevoetbalclub Sporting Lokeren werd donderdagavond 23 december verkozen tot Verdienstelijkste Lokeraar 2010. Deze keuze werd gemaakt door een comité met burgemeester Anthuenis,...