WAC op voorbereiding naar Spanje

Image
Dit is de regio van Rosas.
WAASLAND. Het WAC-Team laat echt niets aan het toeval over om te zorgen dat hun aangesloten renners echt wat kunnen meemaken. In het kader van hun opleiding natuurlijk. In het voorjaar trekken ze weer naar Spanje om er het seizoen 2009 voor te bereiden. Een afvaardiging is pas teruggekeerd uit Rosas waar het trainingskamp zal worden ingericht. Het parcours werd er verkend en daarvoor konden ze beroep doen op een plaatselijke begeleider. Van hem vernamen ze dat het er eindelijk nog eens had geregend nadat het van in februari geleden was!

De temperaturen waren er nu nog rond de 20 graden. De wegen zijn er uitermate geschikt voor een stage. Super rustige wegen, zowel vlakke als klimroutes. Er zijn reeds echte bergbeklimmingen mogelijk op 5 km van het hotel.
In de periode van de krokusvakantie verwachten ze daar 600 à 700 renners, vooral Fransen, om hun seizoen daar voor te bereiden. Het is een luxe hotel. Op zaterdagavond kunnen de renners en hun begeleiders naar de mooiste carnavalstoet van Spanje. De fietsen hangen er in speciaal gemaakte haken en dienen niet meer naast elkaar te staan.

Image
De wegen zijn er rustig en uitstekend om te trainen.
Renners en rensters kunnen nog altijd inschrijven in de verschillende stages: naar Rosas voor de nieuwelingen en ouder en naar Lombardsijde voor miniemen-aspiranten en nieuwelingen en ouder. Er zijn daar 120 bedjes gereserveerd. Maar volzet = volzet.

De Stertrainingen eindigen want zondag 23 november trekken de renners naar de mountainbiketocht te Brecht  die door de club wordt ingericht. De locatie is 'De Groene Linden', Schotensteenweg, 64. Vertrekken kan vanaf 8u tot 10u30 voor afstanden van 25 en 45 km. Er is ook een kindertoer van 10 km.

Image
Het is een klasseverblijf met lekker eten.
Afstanden: 25 en 45 km
Er is een speciale omloop voor de miniemen. Nieuwelingen en ouder rijden de grote route. De aspiranten de korte route in het kader van de opbouw naar volgend seizoen toe.
 
De week nadien zal bij goed weer, ook in Haasdonk worden deelgenomen aan de mountaibiketocht Ook hier rijden de nieuwelingen en ouder de grote omloop en de jongeren de korte route.

Woensdag blijven de pistetrainingen gewoon doorgaan om 18u30. Vanaf volgende woensdag gaan de trainers de groepen een beetje meer opdelen om zowel de veiligheid (kleinere groepjes) als de intensiteit( nieuwelingen en ouder -miniemen -aspiranten rijden in een aparte categorie) in de verschillende categorieën te verbeteren.

Image
Het is een klasseverblijf met lekker eten.
Op vrijdag is het steeds skeeleren om 18u30. Er zal vrijdag bij goed weer een skeelertrainer aanwezig zijn. Er is steeds een behoorlijke opkomst en deze trainingen zijn eigenlijk uitstekend als aspecifieke trainingsvorm. Zowel de uithouding als de kracht in de been- en rugspieren worden goed getraind. Nieuw is de tent met soep en sommige ouders zullen na de winter misschien verslaafd zijn aan de jenever.

Op zaterdagnamiddag om 14u komt er cyclocrosstraining in het Vlietbos. Ook hier is de WAC-tent permanent aanwezig waarin ouders zorgen voor de warme soep. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Gerben Van Houte uit Vrasene (midden) als winnaar.WAASLAND. Bij de beloften reden drie Wase WAC-renners de interclub in Nieuwkerken. Timothy Van Heurck had met pech af te rekenen, Jonas Van...

WAASLAND. Dit jaar behaalde Hoboken WAC geen provinciale titel in Oost-Vlaanderen op de weg. Alle provinciale kampioenschappen op de weg zijn achter de rug. Joeri Persoon uit Stekene was bij de...

Tweemaal won hij de Ronde Van Vlaanderen maar zaterdag reed hij mee met de WAC-renners: Edwig Van HooydonckWAASLAND. De renners van Hoboken WAC maakten zaterdag een geslaagde oefentrip naar de...

Een groepje aspiranten en miniemen.BEVEREN. De Wase rennersvereniging Hoboken WAC is terug van een opleidingstage voor miniemen en aspiranten te Lombardsijde. Ze waren daar in totaal met 80...

SINT-NIKLAAS. Het Wase Culturele Centra Overlegplatform, het culturele samenwerkingsverband tussen Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas en Waasmunster, krijgt na 10 jaar een nieuw leven.  Door...

KRUIBEKE. De gemeente moet verplicht tegen 1 september een dienst gemeenschapswachten oprichten. Dat zal gebeuren in de veiligheidscel onder supervisie van de preventieambtenaar. De...