Het Rudyco Cycling Team startte in groot ornaat

Image
Het was een drukke bedoening voor de persvoorstelling. Luc Rooms schept orde in zijn troepen en persfotograaf Eric Noens organiseert zich.
BEVEREN/HAMME. In de Meirdam te Beveren heeft het Rudyco Cyclingteam nde ploeg en de manschappen voorgesteld om 2009 een bijzondere look te geven. De club is gegroeid en met bijna 60 leden kan in wielerwereld niet meer naast de Rudycotruien gekeken worden. Maar 2009 is ook vooral belangrijk omdat Andre Cornelis en zijn zoon Rudi een kleine historische notitie laten opschrijven want ze bestaan nu 10 jaar. En wat een groei kende Rudyco!

Vader André was bijzonder gelukkig met de 10de uitgave en hij bracht hulde aan zijn zoon Rudy. Hij legde anderzijds de nadruk op de fantastische werking van het bestuur. De klemtoon lag daarbij op eerlijkheid en op de ‘gezondheid’ van de club. Sportief en financieel gezond zijn is in de huidige economische situatie wel erg belangrijk.

Na tien jaar kan men zeker terugblikken om vast te stellen dat de club in al die jaren heel geleidelijk is uitgegroeid tot een stabiele club, een vaste waarde in het Wase en Oost-Vlaamse wielerlandschap. Een club waar sportiviteit, sfeer en sportieve prestaties hand in hand gaan. Een club die haar beloftes nakomt. Het beste bewijs is het heel beperkte verloop van renners. En ook een bestuur dat in al die jaren nauwelijks veranderd is.

Image
De ganse Rudyco-familie bij elkaar.

Het zou gek zijn natuurlijk om bij deze gelegenheid niet vooruit te blikken naar de toekomst toe. Net als de vorige jaren pakt de club uit met teams in Wielerbond Vlaanderen en in de Vrije bonden, waar zowel ambitieuze jongeren alsook iets oudere renners met sportieve ambities terecht kunnen. Daarnaast is er de groei van het jeugdteam. In het 2e werkjaar telt de club reeds een 20-tal jonge renners en rensters, zij zullen mee de toekomst en het gezicht van de club bepalen. Van dat jong geweld is Greg Van Avermaet de peter en daardoor moeten ze zich zeker gesterkt voelen.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de trouwe steun van de vele sponsors, zonder hen was de uitbouw van de club niet mogelijk. Ook de vele vrijwilligers willen we bedanken voor hun inzet en vele uren vrije tijd die ze opgeofferd hebben voor de club. In 2009 overschrijdt de club ook ruim de kaap van 50 renners, gespreid over jong en oud(er), wegrenners, mountain-bikers en crossers...
 
Stevig programma

Ook in dit 10e jaar blijft de club trouw aan haar filosofie: sport bedrijven in een sportieve, leuke en kameraadschappelijke sfeer waarbij begeleiding en teamspirit leiden tot sportieve prestaties.

De club zal ook in 2009 weer een stevig programma afwerken, met naast interclubs voor de elites  met o.a. Schaal Schoeters, Interclub kampioenschap van Vlaanderen Nieuwkerken, interclub te Belsele, Klein-Brabant Classic te Puurs, GP Affligem en nu ook enkele interclubwedstrijden voor de nieuwelingen. De club organiseert in 2009 weer enkele wedstrijden. Nieuw is ook de wieleropleiding voor aspiranten te Hamme die de club coördineert. Zonder dan nog andere evenementen zoals de barbecue, het eetfestijn en deze ploegvoorstelling te vergeten…

Zondag 15 maart :Wedstrijd VWF Hamme St-Anna
Zaterdag 6 juni : Wedstrijd VWF Sombeke  
Zaterdag 27 juni: Wedstrijd Elites zonder contract WBV en BBQ voor iedereen. 
Het Rudyco Cycling Team zal in 2009 met een jonger team van elites zonder contract uitpakken.

Zegekapers Jurgen De Deyn en Peter Verhofstadt verlieten de club en  Marc Laureys hing zijn fiets aan de haak.
Rudyco versterkte zich  met Kenny Van Garsse (Sunweb - Projob), Gunther Van Driessche (Jan Snel), beloften Ken Braem (Vollezele) en Mathieu Peelman.

Men verwacht ook veel van andere sterke renners als Robby Weemaes, Steven De Wilde, Sven Blommaert, Francis Geldof en anderen om de kleuren van de ploeg in de spits van de wedstrijden te laten zien. Het team zal de mooiste interclubs in de ruime omgeving afwerken, aangevuld met enkele regionale wedstrijden.
Het jeugdwielerteam van Rudyco gaat zijn 2e werkjaar in. Het is intussen al uitgegroeid tot een 20-tal renners en rensters. Dit jaar brengen ze ook een nieuwelingenploeg op de been en voor de aspiranten komt er een wieleropleiding te Hamme.

De renners in Wielerbond Vlaanderen:
De elite zonder contract 2009 zijn: Chris Aerts (Hamme), Sven Blommaert (Hamme), Andy Bonnaerens (Zele), Wim De Rudder (Belsele), Steven De Schoesitter (Waasmunster), Steven De Wilde (Aalter), Francis geldof (Puivelde), Dennis Pijl (Sint-Niklaas), Eddy Van Bogaert (Belsele), Robby Weemaes (Sint-Pauwels), Kenny Van Garsse (Zele), Mathieu Peelman (Elversele), Ken Braem (Hamme), Lieven Muylaert (Temse), Gunther Van Driesshe (Lokeren) en Benny Van Buynder (Bornem).

Image
De elite zonder contract.

Bij de juniores rijden Michaël Van Poucke (Tielrode) en Matthias Vincke (Hamme).

Bij de nieuwelingen: Jens Geerinck (Grembergen), Claudio Rooms (Sint-Pauwels), Stijn en Stef De Bock (Zele), Dieter Claus (Hamme) en Björn D’Haese (Zele).
Bij de nieuwelingen meisjes rijdt: Nathalie Verschelden (Belsele)

Aspiranten: Matthias D’Haese (Zele), Elias Van Hecke (Hamme), Karlien Claus (Hamme), Meg De Bruyne (Hamme-Zogge), Angelo Van den Bossche (Hamme), Joost Goosens (Hamme), Ivy De Ridder (Grembergen), Nicolas D’Hooge (Waasmunster) en Jonas De Nayer (Sint-Niklaas).

Image
De voltallige jeugdcategorieën.

Als miniem 11 jaar: Thomas D’Hooge (Waasmunster)

Het bestuur bestaat buit erevoorzitter Omer VanderVoorden, voorzitter Andre Cornelis, ondervoorzitter Rudy Cornelis, secretaris Luc Rooms, Penningmester Sven Blommaert, feestleider Pascal Pauwels, bestuur  jeugd Michel Geerinck en Lieven Muylaert.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

HAMME/WAASLAND. De kersverse 'Flandrien 2008' Greg Van Avermaet heeft het peterschap over het jeugdteam van het Hamse wielerteam Rudyco aanvaard. De club uit Hamme vond de Hammenaar een...

Spinning doen met Greg Van AvermaetHAMME/BEVEREN In de Meirdam kwam het jeugdwielerteam van Rudyco bijeen voor een kennismakingsdag. Zeker niet overbodig want de Hamse club heeft weer heel wat...

HAMME. De hoofsponsor en oprichter en naamgever van het Rudyco Cycling Team, Rudy Cornelis, heeft in zijn gemeente een nieuwe zaak geopend in de Biezestraati. Het oude pand in de Slangstraat...

Voorzitter André Cornelis stelt zijn ploeg voor op 22 januari in de Meirdam te Beveren.REGIO. Het Rudyco Cycling Team 2010 uit Hamme zal de ploeg voorstellen op vrijdag 22 januari om 20u in sport-...

De nieuwe trui van Rudyco Cycling Team uit Hamme.BEVEREN. In de Meirdam te Beveren stelde het ambitieuze Rudyco Cycling Team de renners én de club voor die in 2010 de wielersport zullen...

HAMME. De wielervereniging Rudyco is een VZW geworden. Deze verandering van statuut heeft voor de renners en leden geen directe gevolgen, maar voor de bestuursleden wel. De aansprakelijkheid ligt nu...