Rudyco Cycling Team met 65 renners naar het nieuwe wielerseizoen

Image
De nieuwe trui van Rudyco Cycling Team uit Hamme.
BEVEREN. In de Meirdam te Beveren stelde het ambitieuze Rudyco Cycling Team de renners én de club voor die in 2010 de wielersport zullen kleuren. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis, en dat is nu toch al 11 jaar, overtreft aantal jeugdrenners het aantal volwassen renners. Met 65 competitierenners, een recordaantal sponsors en een sterk uitgebreide begeleiding is de club uit Hamme klaar voor een sterk seizoen. Aan de renners om de nieuwe cluboutfit te tonen in de wedstrijden.

Even terug kijkend naar het verleden en de eerste jaren van het bestaan, zien we dat Rudyco oorspronkelijk bestond uit hobbyrijders bij de vrije bonden. Die zijn natuurlijk niet verdwenen want in 2010 is er nog steeds een kern van een 15-tal renners. Er werd bewust gekozen om de trouwe renners te behouden en met hen verder te bouwen aan een echt team binnen de vrije bonden. In deze categorie rijden: René de Munter, Dirk De Cauwer, Frankie Boel, Steven Verschelden, Etienne Claus, Paul Van Puyenbroeck, Steven Heirman, Chris Aerts, De Proft en Bert Lammens, (allen uit Hamme), Peter Viette (Grembergen), Peter De Maere en Benny De Bock (Eksaarde), Roy Meersman en Kurt Van Cauteren (Kruibeke)

Daarnaast is er uiteraard het team van elites zonder contract. Deze ploeg werd gevoelig versterkt in de transferperiode met renners als Glenn De Wolf en Christoph De Man. Naast sterkhouders als Steven De Wilde en Robby Weemaes zullen ze dus niet misstaan. Als ploegleider komt Pascal Herwege het team vervoegen. De eliteploeg zal een stevig interclubprogramma afwerken met daarnaast ook een aantal wedstrijden in de regio Waas en Dender.
Bij de EZC zullen rijden: Ken Braem, Glenn De Wolf, Sven Blommaert (Hamme), Andy Bonnaerens, Kenny Van Garsse en Christoph De Man (Zele), Wim De Rudder en Eddy Van Bogaert (Belsele), Steven De Schoesitter (Waasmunster), Steven De Wilde (Aalter), Robby Weemaes (Sint-Pauwels), Benny Van Buynder (Bornem), Lieven Muylaert (Temse), Mathieu Peelman en Stein Vermeulen.

Het grootste groep sinds 2010 is echter het jeugdteam met aspiranten, nieuwelingen en juniores. Het gaat het derde werkjaar in. In 2008 werd gestart met 10 renners, in 2010 zal het team 35  jonge renners begeleiden. De nadruk ligt inderdaad op begeleiding: renners doen nadenken over training en tactiek, ze beschermen tegen overdaad en ervoor zorgen dat elke renner een stap voorwaarts zet in een leuke sfeer. Bovendien kunnen de renners kennismaken met de verschillende wielerdisciplines. Zo wordt geregeld de piste in Gent afgehuurd om te trainen met de club. Ook van het BMX-en wordt geproefd. Gelukkig is ook de begeleiding heel sterk met manschappen uitgebreid zodat iedereen optimaal kan begeleid worden.
 
Het aspirantenteam herbergt heel wat talent. Vooral het blok van de 14-jarigen zal te duchten worden in de komende wedstrijden. Deze aspiranten werken eerst nog hun wieleropleiding af. Deze start, ook in een organisatie van de club, op 28 februari om 9u aan sporthal Meulenbroek te Hamme. Iedereen tussen 12 en 14 jaar die wil beginnen fietsen is hier trouwens welkom, ook niet-clubrenners.
Bij de aspiranten rijden drie meisjes: Karlien Claus en Ellen De Bock (Hamme) en Meg De Bruyne (Hamme –Zogge) Verder: Matthias D’Haese en Gianni Van Havermaet (Zele), Thomas D’Hooge (Waasmunster), Dries Geerinck (Grembegen), Jacob Relaes (Zwijndrecht), Gianni Vermeiren (Meerdonk), Wannes Waterschoot (Stekene) en Robin Pauwels (Temse).

Bij de nieuwelingen en junioren heeft het team nu ook een volledige kern. De nieuwelingen rijden een mooi programma met o.a. de Trofee Wim Hendriks, de Ronde van Oost-Vlaanderen, aangevuld met de kampioenschappen en de topcompetitie. Enkelen worden klaargestoomd voor het kampioenschap tijdrijden. Ook de junioren zullen in enkele mooie interclubs starten, waaronder de Ronde van het Waals Gewest.  
De 13 nieuwelingen zijn: Dieter Claus en Joost Goossens (Hamme), Alexander De Bou en Sam Thierens (Sint-Gillis-Waas), Jeffrey Cools en Michiel Relaes (Zwijndrecht), Eloy Van Meirvenne (Beveren), Mike De Strijcker (Lokeren), Jeroen Meersschaert (Temse), Yenthell Huyghe (Kruibeke), Jonas De Naeyer (Sint-Niklaas), Tom Van Dam (Melsele), Kenzo Schelfhout (Stekene).

De 8 juniores: Shauni Sertijn en Michaël Van Poucke (Tielrode), Claudio Rooms (Sint-Pauwels), Youick Van Wynsberghhe (Nieuwkerken), Bjorn D’Haese en Diëgo De Nil (Zele), Michaël Apers (Bazel), Olivier Van der Linden (Beveren)

De clubkleuren ondergaan na 10 jaar ook een wijziging. Het geel verdwijnt als hoofdkleur en wit neemt deze plaats in. Zwart-rood en wit met een streepje geel worden dus de nieuwe hoofdkleuren, volledig in lijn met de hoofdkleuren van de gloednieuwe fietswinkel van hoofdsponsor Rudy Cornelis in de Biezestraat te Hamme.
 
Nu de club deze nieuwe stap in haar groei heeft gezet, komt het erop aan om de hele club te laten doorgroeien naar een hoger niveau. Met een reeks bijkomende sponsors en veel enthousiaste begeleiders zal dit zeker lukken. 
Voorzitter van Rudyco is Rudy Cornelis (Hamme), ondervoorzitter André Cornelis (Eksaarde), secretaris Luc Rooms (Wichelen), penningmeester Sven Blommaert (Hamme), Lid algemene Vergadering: Veronique Smet (Hamme), ploegdokter: Kris Peeters (Hamme) en erevoorzitter: ex renner Omer Van Der Voorden (Hamme). Verder beschikt het team ove een 25-tal medewerkers. (Rolf Duchamps)

Image
aspiranten 2010

Image
nieuwelingen

Image
juniores

Image
elite zonder contract

Image
De renners die het in 2010 in de vrije wielerbonden het recreatief willen maken.

Image
De ganse groep renners die de naam Rudyco alle eer wil aan doen.

 

 

Lees ook:

HAMME/WAASLAND. De kersverse 'Flandrien 2008' Greg Van Avermaet heeft het peterschap over het jeugdteam van het Hamse wielerteam Rudyco aanvaard. De club uit Hamme vond de Hammenaar een...

Het was een drukke bedoening voor de persvoorstelling. Luc Rooms schept orde in zijn troepen en persfotograaf Eric Noens organiseert zich.BEVEREN/HAMME. In de Meirdam te Beveren heeft het Rudyco...

Spinning doen met Greg Van AvermaetHAMME/BEVEREN In de Meirdam kwam het jeugdwielerteam van Rudyco bijeen voor een kennismakingsdag. Zeker niet overbodig want de Hamse club heeft weer heel wat...

HAMME. De hoofsponsor en oprichter en naamgever van het Rudyco Cycling Team, Rudy Cornelis, heeft in zijn gemeente een nieuwe zaak geopend in de Biezestraati. Het oude pand in de Slangstraat...

Voorzitter André Cornelis stelt zijn ploeg voor op 22 januari in de Meirdam te Beveren.REGIO. Het Rudyco Cycling Team 2010 uit Hamme zal de ploeg voorstellen op vrijdag 22 januari om 20u in sport-...

HAMME. De wielervereniging Rudyco is een VZW geworden. Deze verandering van statuut heeft voor de renners en leden geen directe gevolgen, maar voor de bestuursleden wel. De aansprakelijkheid ligt nu...