Leerlingen treden in voetsporen van kunstenaar Arman

VELLE. De leerlingen van het zesde leerjaar en de kleuters van de derde kleuterklas van Basisschool Velle-Temse traden op vrijdag 25 januari in de voetsporen van kunstenaar Arman. Armand Pierre Fernandez (1928-2005) was een Frans-Amerikaanse hedendaagse kunstenaar met wereldfaam. 

Naast kunstenaar was Arman ook een verzamelaar. En dus werd er in de weken vooraf flink verzameld op Velle: kurken, dopjes, parfumflesjes, kinderschoenen, speelgoedautootjes, tubes verf en tandpasta, kroonkurken, potjes… De muzische dag werd opgesplitst in twee delen: eerst kwamen drama, muziek en muzische taal aan bod, vervolgens was er een sessie beeldend werken voor iedereen. Om half vier opende burgemeester Luc De Ryck de tentoonstelling van alle werken die door de kinderen werden gemaakt. 

Iedereen was heel enthousiast en vol lof over de resultaten. Voor de leerkrachten een deugddoende opsteker na de vele uren voorbereidend werk, met een speciaal eresaluut aan Veronique Van Leugenhaege, gangmaker en bezieler van het project. (mb)

 

Lees ook: