Buurtcomité Windstil Stekene informeert over windturbines

STEKENE. De Wase Wind wil een 6-tal windmolens langsheen de E34 in Stekene En Moerbeke bouwen. Buurtbewoners hebben zich verenigd in het Buurtcomité Windstil Stekene. Dat buurtcomité organiseert op woensdag 15 februari een infovergadering over de mogelijke gevolgen van de bouw van dergelijke windmolens. 

Buurtcomité Windstil Stekene wil op de informatieavond informeren over de toegestane geluidshinder overdag en ‘s nachts, infrasoon geluid, slagschaduw en veiligheidsrisico’s die windturbines veroorzaken. Zo zullen enkele omwonenden van bestaande windmolens hun ervaringen delen en Annemarie François van Leefbare Energie Vlaanderen zal vertellen over het windturbinebeleid in België en de gevolgen daarvan. 

De infovergadering vindt op woensdag 15 februari 2017 om 20.00 uur plaats in OC Boudelo, Kasteelstraat 23 te Klein-Sinaai.  (mb)

 

 

Lees ook:

Protest tegen komst windmolens in Temse en Kruibeke

TEMSE. EDF Luminus wil drie windmolens bouwen tussen de E17 en Steendorp. De drie windmolens zullen elk gemiddeld 7,9 miljoen kWh elektriciteit per jaar moeten produceren. Samen  zullen ze dus 8.300...

Stekene krijgt vernieuwde ALDI 

STEKENE. Zaterdag 13 oktober opent de vernieuwde ALDI-vestiging aan het Oost Eindeken in Stekene. De winkel is na de vestigingen in Beveren, Melsele en Kruibeke de vierde ALDI-winkel in het Waasland die een...