50 Deelnemers voor verkeerswandeling langs N403 in Kemzeke

KEMZEKE. Een 50-tal deelnemers deed mee met de verkeerswandeling langs de gewestweg N403 in Kemzeke. De wandeling werd georganiseerd door de Denktank Kemzeke die daarmee de problematiek van verkeersveiligheid en leefbaarheid van wonen langs de gewestweg wilde aankaarten. 

"Het groot aantal deelnemers en hun betrokkenheid wijst erop dat de problematiek van leefkwaliteit belangrijk is voor de inwoners. Ook politici van vrijwel alle politieke partijen tekenden present", vertellen Veerle Stuer en Bert Verbeke van Denktank Kemzeke. "Dit jaar nog wordt een studie opgestart over de heraanleg van de N403. De resultaten en de uitvoering van deze studie zijn uiteraard nog niet voor morgen maar we willen wel de vinger aan de pols houden en voorstellen formuleren."

Tijdens de verkeerswandeling brachten de deelnemers talrijke ideeën naar voren over onder meer gevaarlijke oversteken voor fietsers en voetgangers, de leefkwaliteit in de omgeving van de twee scholen in Kemzeke, zwaar vrachtverkeer doorheen de dorpskom en de opportuniteiten van trage wegen. "Met al deze voorstellen gaat Denktank Kemzeke verder aan de slag. Via onze facebookgroep en een nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte. Volgend jaar plannen we een nieuw ‘evenement’. Nieuwe leden zijn steeds van harte welkom bij Denktank Kemzeke", besluiten Veerle Stuer en Bert Verbeke. (mb)

 

Lees ook:

Fietspad langs N403 tot Nederlandse grens

SINT-GILLIS-WAAS.  Het Agentschap Wegen & Verkeer wil veilige fietspaden aanleggen langs de N403 van Sint-Niklaas tot aan de grens in Kapellebrug. De gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas besliste om...