Jaarlijks 2 miljoen euro voor het huren van schoolgebouwen

REGIO. Zo’n 7 Oost-Vlaamse scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits samen jaarlijks 2 miljoen euro huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren.  In het Waasland krijgt het Onze Lieve Vrouw College in Lokeren jaarlijks 212 260 euro waarmee het een nieuw schoolgebouw kan huren en daarbij 600 bijkomende plaatsen creëren. 

"Met deze 2 miljoen euro aan jaarlijkse huursubsidie voor 7 Oost-Vlaamse scholen kunnen 4.066 leerlingen terecht in moderne onderwijsinfrastructuur, goed voor 35.197 m². We creëren hiermee 670 bijkomende plaatsen in de klas. Huursubsidies bieden de kans om de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium te versnellen en extra schoolruimte te creëren. Daarnaast spelen we ook in op een veranderend onderwijslandschap en ruimtelijke ontwikkelingen in steden en gemeenten. Een gebouw dat vandaag als kantoor gebruikt wordt, kan morgen als school dienst doen en overmorgen opnieuw een andere invulling krijgen.", aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. (mb)

 

 

Lees ook:

Subsidies voor toeristische evenementen

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen keurde voor 75 000 euro subsidie aan 11 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2019.  De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en...