Nieuwe atletiekpiste in Stekene geopend

STEKENE.  Zaterdag is de nieuwe atletiekpiste geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. De atletiekpiste bevindt zich op dezelfde plaats als de oude piste in de vrijetijdszone van Stekene, nabij sportcentrum De Sportstek. Meteen na de opening werd de piste uitgetest voor een eerste trainingssessie door Belgisch kampioene meerkamp (scholieren) Sara Van Hoyweghen voor enkele jonge atleten van Atletiekclub Volharding.

Minister Ben Weyts noemde de piste een moedige investering: "Hier is geïnvesteerd in een looppiste maar ook in infrastructuur voor verspringen, hoogspringen, discuswerpen, kogelstoten, speerwerpen,... Het is werkelijk indrukwekkend. Het gaat om een bedrag van bijna 900.000 euro, dat is gedurfd. Vanuit Sport Vlaanderen hebben we daar ruim 170.000 euro aan bijgedragen. Ik ben blij dat het gemeentebestuur deze keuze heeft gemaakt want de coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om in je buurt goed uitgebouwde sportmogelijkheden te hebben."

De nieuwe piste vervangt de oude piste uit 1993, waarvan de sintelbaan met een gravel toplaag sterk verouderd en aan vervanging toe was. Voor de nieuwe piste koos Stekene voor een kunststofpiste met een grasterrein aan de binnenzijde. De licht verende en poreuze ondergrond van zo’n kunststofpiste zorgt voor betere prestaties bij lopers en minder prestatieverlies bij slecht weer. Naast de atletiekbaan in tartan, is ook nieuwe infrastructuur aanwezig voor andere atletiekdisciplines, zoals ver- en hoogspringen, kogelstoten, speer- en discuswerpen, … Bovendien voldoet de piste met 8 banen aan alle geldende atletieknormen en dus kunnen er officiële wedstrijden en kampioenschappen plaatsvinden. 

Burgemeester Stany De Rechter toont zich fier op de piste: "We zijn met de piste begonnen in de vorige legislatuur. Toen hebben we gezegd dat we ze konden afwerken in de volgende legislatuur. Het resultaat kunnen we vandaag tonen. Als we iets doen, willen we het goed doen en dat is te zien in de materiaalkeuze."

De piste is vanaf vandaag open voor het grote publiek. Zowel de creatieve sporter als de meer geoefende sporter kan er gebruik van maken. "In Stekene zijn, naast enkele erkende sportverenigingen als Atletiekclub Volharding en Joggingclub Stekene, heel wat mensen die gebruikmaken van de atletiekpiste. Joggen, lopen of sprinten, het zijn immers populaire en laagdrempelige vormen van sportbeoefening", vertelt schepen van Sport Lorette De Permentier. "Daarom bieden wij de Stekenaar nu gloednieuwe atletiekinfrastructuur aan, die attractief en uitdagend is voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker."

De nieuwe piste heeft 872 400,70 euro (exclusief btw) gekost, waarvan de Vlaamse overheid via Sport Vlaanderen 179 618 euro heeft gesubsidieerd. (mb)

 

Lees ook:

1.9 miljoen euro voor Wase scholen

REGIO.  Net voor de start van het schooljaar investeert minister van Onderwijs Ben Weyts 7,6 miljoen in 47 scholen in Oost-Vlaanderen. Bijna 1,9 miljoen euro gaat naar 8 scholen in Hamme, Kruibeke,...

Subsidie voor kattenopvang in Meerdonk

SINT-GILLIS-WAAS. Heartbeat vzw uit Meerdonk krijgt 3.326 euro subsidie van de Vlaamse overheid. De vzw vangt katten op en kan met de steun de werking verder professionaliseren. Het geld komt van...

Vlaams geld voor vernieuwing Wase scholenbouw

SINT-NIKLAAS/STEKENE. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert net geen vier miljoen euro in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen. In het Waasland gaat er in totaal 913.402,29 euro naar...

Wim Mommaers is nieuwe algemeen directeur van Stekene

STEKENE. Stekene heeft met Wim Mommaers een nieuwe algemene directeur. Hij werd tijdens de gemeenteraad van 26 april benoemd en legde op 24 mei de eed af. Als algemeen directeur leidt en coördineert Wim Mommaers...