1,7 miljoen euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten in 2021

REGIO. Maar liefst 13 plattelandsprojecten zijn door het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen goedgekeurd. Daarmee krijgen de projecten samen 1,78 miljoen euro  subsidie. 

Uit het Waasland is onder andere de Sociale Kruidenier Lokeren goedgekeurd. Met de sociale kruidenier wil de stad Lokeren naast algemene armoedepreventie ook activering op maat bewerkstelligen. 

Ook het project van de vzw Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord is goedgekeurd. De vereniging wil in 2,5 jaar 50ha aangetast bos aanpakken en omvormen tot standplaatsgeschikt en klimaatrobuust bos. Ook wil de vzw eigenaren van private bossen begeleiden bij die omvorming. (mb)

 

Lees ook:

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...

Subsidies voor innovatieve landbouwprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Vlaams geld voor Wase sportinfrastructuur

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het project Zwembad De Watermolen in Belsele krijgt ruim 1 miljoen euro subsidie voor de aanleg van een 50 meter-zwembad. De stad Lokeren krijgt bijna 179 duizend euro voor de...