Twee miljoen euro voor stadsvernieuwingsproject Cocon

SINT-NIKLAAS. De Vlaamse overheid maakt twee miljoen euro vrij voor het  stadsvernieuwingsproject Cocon. Met dat project wil Sint-Niklaas de voormalige industriële site tussen de Heistraat en de Nobels-Peelmanstraat omvormen tot een toonaangevend kennis- en ondernemerscentrum voor de circulaire economie. Zo komen er verhuurbare ruimtes voor circulaire ondernemers, een kenniscentrum circulaire economie voor het Waasland, het Opleidings-en Oriënteringscentrum (OOC) en vzw Den Azalee, atelier- en vergaderruimtes, een cafetaria en een kwalitatieve buitenruimte. 

Het project past binnen de ambitie van de stad om van Sint-Niklaas een echte circulaire te stad maken.  In oktober kreeg Sint-Niklaas nog de Circubuild-award, die pioniers rond circulair bouwen in de kijker zet. 

"Met Cocon gaan we voor een duurzame en innovatieve invulling van een oude, industriële site. Dit bijzondere stadsvernieuwingsproject zal voor extra dynamiek zorgen en creatieve, circulaire ondernemers aantrekken. We willen de site ook heel toegankelijk maken vanuit de Mechelen–Terneuzenwegel. Het moet een aangename, groene werk- en verblijfsplek worden met een kwalitatieve omgevingsaanleg. In de toekomst wordt ook toegewerkt naar een uitbreiding van de site, een versterkte zichtbaarheid, een sterkere integratie van wonen en werken en een toekomstscenario met impact op de hele buurt. We zijn dan ook heel opgetogen over deze Vlaamse steun, die we optimaal zullen benutten bij de verdere ontwikkeling van Cocon.", vertelt Schepen voor Lokale Economie Ine Somers .(mb)

 

Lees ook:

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...

Subsidies voor nieuwbouw Scouting De Olmen

SINT-NIKLAAS. VZW scouting De Olmen krijgt een extra subsidie van 70.000 euro van Toerisme Vlaanderen voor de nieuwbouw voor het jeugdverblijf De Wombat. Het geld komt bovenop de eerder toegekende...