Provinciaal geld voor fietspaden in Sint-Niklaas en Stekene

SINT-NIKLAAS/STEKENE.  De provincie Oost-Vlaanderen trekt geld uit voor de aanleg van fietspaden in Sint-Niklaas en Stekene. Voor Sint-Niklaas reserveert de provincie 567 854,17 euro voor de aanleg van een fietspad langs de Vossekotstraat. Het fietspad zal een onderdeel zijn van het  bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en wordt daarom voor de volle pot gesubsidieerd. 

De gemeente Stekene wil fietspaden aanleggen langs de Nieuwstraat en de oversteek F41 ter hoogte van de Nieuwstraat heraanleggen. Omdat het fietspad deel uitmaakt van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk kan de aanleg voor 40 procent gesubsidieerd worden. De provincie voorziet  212 929,72 euro. Voor het heraanleggen van de oversteek F41 in de Nieuwstraat, fietscorridor op het voormalige LangeAfstandsFietspad (LAF), komt daar nog eens 116 134,98 euro bij. (mb)

 

Lees ook:

Subsidies voor toeristische evenementen

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen keurde voor 75 000 euro subsidie aan 11 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2019.  De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en...